Vegoari pågår för fullt.

onsdag 3 januari 2018 - 15:30 | 14 Kommentarer

Vi kör en favorit i repris även i år igen. Ett köttfritt januari i Gula huset. Tycker om att utmana mig själv - och det här med vegetarisk kost är så himla skönt när man lite hamnar tänka om. Är så innerligt trött på mat överlag. Behöver få in lite nya friska vindar i vardagen. Ska försöka dokumentera lite här i bloggen, så jag bättre minns tills nästa gång köttkonsumtionen eskalerar (det tenderar den göra när jag får dålig matinspis - vi äter fortsättningsvis alldeles för mycket slentriankött).

Ska försöka tagga allt under vegoari så vi hittar i framtiden! 

 

2018 01 03 02.45.54 1

 

I dag gjorde vi en curry (den gick så här - även om jag lade till kokosmjölk pga. älskar kokosmjöl och så lämnade jag bort den kokta potatisen, för jag orkade inte koka potatis). Det blev jättegott. Hyser stor kärlek till ris just nu. Det var länge sedan. Skulle kunna äta ris med soya ur en tioliters hink om jag fick. Nå väl, det blev en bra lunch. Matheo åt två stora portioner. Bra betyg. 

 

2018 01 02 03.34.52 1

 

Också igår var en bra dag, för då åt vi halloumiburgare. Det enda som var kökkigt var avokadorna som var ruttna inuti, så vi blev utan guacamole. Det var nästan jordens undergång, för en halloumiburgare är ej komplett utan en riktigt fläskig guacamole. Men shit happens och alla överlevde. Vi åt förstås karamelliserad rödlök, vitlöksdipp, mango, tomater och klyftpotatisar till. Jag tycker såna där vanliga hamburgerbröd är SKITÄCKLIGA. Man ska köpa frallor man gillar och rosta dem (eller baka egna, om man är ambitiöst lagd - det är jag dock inte).

 

2018 01 02 03.27.09 1

 

Gurkskivan skvallrar om att detta är Masses burgare. Vad det blir i morgon vete gudarna, men har fått en ny vegekokbok i julklapp, så framtiden är ljus. I kommentarsfältet får man ge tips. Men obs obs, inte något med kikärter eller bönor, för det tycker jag är närmast vidrigt. Hejtå!

Kommentarer

  • Jennifer

    03.01.2018 16:06 (15 dagar sen)

    https://www.recepten.se/recept/tomatsoppa.html Tomatsoppa med vitlöksbröd. Skivor av valfritt bröd på med smör blandat med vitlök och persilja in i ugnen tills de blir knaprigt!


  • Jenni nalaneps

    03.01.2018 18:07 (15 dagar sen)

    Vi åt ugnspotät idag ,till den kan ma ju röra ihop en vegefyllning. De e ju såå gott !


  • Sofia

    03.01.2018 18:15 (15 dagar sen)

    http://www.vardag.nu/daal-indisk-linsgryta/ Indisk daal är mitt tips!


  • Pia

    03.01.2018 19:44 (15 dagar sen)

    Ugnsrotsaker med linser och fetaost är gott. Kanske lite hummus till.


  • Johanna

    03.01.2018 21:16 (15 dagar sen)

    En variant på det här brukar jag göra när det har lämnat ris över. https://www.coop.se/recept--mat/recept/f/fried-rice-med-groensaker-och-aegg/#/recipe-ingredients


  • Nina

    03.01.2018 23:35 (15 dagar sen)

    Pasta med svampsås, såå gott!! Bryn lök, vitlök å champinjoner, krydda med svartpeppar, salt å persilja. En skvätt balsamvinäger å sätt sen valfri grädde å låt koka ihop. Servera med nykokt pasta. Sen gillar jag även linsgryta, hirsbiffar, rödbetsbiffar med svampsåsen, stekt potatis med pulled oats.. jaa, å svampsåsen passar utomordentligt bra tillsammans med rödbetsbiffarna åxå ?

    • Nina

      04.01.2018 23:00 (14 dagar sen)

      Men haha, har jag skrivit om den urgoda svampsåsen å rödbetsbiffarna hela två ggr!! Hoppsan :D??


  • Johanna

    04.01.2018 11:06 (14 dagar sen)

    Jag vill tipsa om https://chocochili.net/.Det bästa med hennes hemsida är där finns en sökmotor där du kan skriva in ingrediens som du vill laga av sen ploppar det upp en massa bra recept.


  • Ninni

    04.01.2018 11:44 (14 dagar sen)

    Det här är jättegott: https://www.coop.se/recept--mat/recept/p/pasta-rosso-med-vitloeksfraesta-champinjoner/


  • Petra

    04.01.2018 15:37 (14 dagar sen)

    Här kommer världens snabbaste maträtt. Broccoli kokas aldente Saltanötter strös över Soya droppas över KLART! Ät och njut av hälsosam vegemat. Receptet kommer från min fina vän Pernilla i Borgå.


  • Cecilia

    04.01.2018 19:30 (14 dagar sen)

    Coops belugabolognese!


  • Ida

    05.01.2018 13:52 (13 dagar sen)

    Dena!! https://www.coop.se/recept--mat/recept/t/tacogrataeng-med-roeda-linser-och-tortillabroed/


  • Sandra Neuman

    05.01.2018 18:41 (13 dagar sen)

    https://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/lagombackan/snalsoppa-made-in-narpes Det receptet (Som vår Jens konstruerat) är världens bästa vegerecept. Och så slår jag ett slag för krossade bondbönor som funkar att göra som morosås. :)


  • Michaela

    09.01.2018 22:15 (9 dagar sen)

    Undrar vad den vegetariska kokboken som du fick i julklapp heter?:)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.