LINN NYLUND2

MITT HJÄRTA BLÖDER

Skrivet av Linn Nylund 18.10.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Ur mina anteckningar: 

Idag har mitt största problem varit att jag inte hittat lådor som passar min nya badrumshylla perfekt. Fick istället nöja mig med några som inte kändes riktigt rätt. Det är ju egentligen helt sjukt att jag kan gå runt och jämra mig över att mina badrumslådor inte passar perfekt in med resten av inredningen i min lägenhet (som jag har möjlighet att ha och betala för) medan människor på andra ställen av jorden kämpar för sina liv och flyr från sina hem.

Jag har i min närhet och i min närmaste familj människor som levt genom krig och varit tvungna att fly. Att försöka stötta och finnas där för sin bror medan han genom medier får se hur hans hemland och hemstad återigen förstörs i kriget är hemskt. Blir ledsen på mig själv över att jag som lever ett extremt priviligerat liv ens kan klaga på små saker som dåligt väder och bilköer. Vi som aldrig har upplevt krig kommer aldrig någonsin förstå den psykiska och fysiska smärta som de som lyckas fly och överleva sen tvingas leva med. Livet kommer aldrig att bli "vanligt" igen efter att man upplevt krig. 

Jag tror att kriget och orättvisan tar en bit av hjärtat på de människorna som har varit med om det. Det är en bit av hjärta som de aldrig kommer få tillbaks och de har inget annat val än att leva med smärtan av den saknade biten resten av deras liv. 

Från och med nu måste vi börja uppskatta att vi har ett liv som vi kommer få leva till slut i ett tryggt land och att vi har ett ställe att kalla hem. 

Idag och alla dagar blöder mitt hjärta för Syrien. 

reallygreatsite.om

 

Kommentarer

  • Lucas Hahn 18/10/2019 10:20pm (4 år sen)

    Wow! Verkligen något vi borde ägna mer av våra tankar åt.

  • Amanda 19/10/2019 12:29am (4 år sen)

    Så bra och tänkvärt skrivet!

Skriv en kommentar