LINN NYLUND2

DEN PERFEKTA ISLATTEN

Skrivet av Linn Nylund 13.10.2020

Kategorier:

HUR MAN GÖR DEN PERFEKTA ISLATTEN:

1. Börja med att koka en kopp kaffe som är lite starkare än vad du vanligtvis skulle koka. 

2020 10 13 06.57.26 1

2. Häll ner kaffet i en isform. Låt kaffet svalna i formen före du ställer in det i frysen i några timmar.

2020 10 13 06.58.33 1
(Försök att inte klotta lika mycket som jag gjorde)
 
3. Ta ut kaffe isbitarna ur frysen och häll ner dem i din kaffemugg. Häll sedan i mjölk och rör om. 
 
2020 10 13 06.59.16 12020 10 13 06.59.58 1
 
4. Här kommer mitt absolut bästa tips för godare kaffe. KAFFESIRAP, ojj så mycket godare både varmt och kallt kaffe blir av det. Idag valde jag sirap med smak av vanilj. Häll i några droppar och rör om. Sen är din iskaffe klar! 
 
2020 10 13 07.00.41 1
2020 10 13 06.56.11 1

ALLT JAG HAR ÄR TID

Skrivet av Linn Nylund 12.10.2020

Kategorier:

Allt jag har är tid ändå känns det som att jag alltid har för lite tid. Jag kollade tillbaks och såg att jag skrev mitt senaste inlägg här 21.03.2020. Mycket har hänt sedan det. Den 21.03.2020 var vi i början av vår första ordentliga coronavåg och de flesta av oss inklusive jag var nog lite rädd och förvirrad. Vi längtade nog till sommaren och hoppades på en så "normal" sommar som möjligt. Sommaren kom och den kändes som vanligt förutom att man kanske var lite extra vaksam, försiktig och avvaktande. Jag jobbade på mitt vanliga sommarjobb men var ovanligt mycket ledig denna sommar. Min plånbok tyckte nog inte att det var så skönt men OJ vad jag njöt av det och det är väl ändå det som är huvudsaken? Spenderade största delen av min lediga tid med min familj eller i Jakobstad och tog vara på alla soliga dagar så gott jag kunde. Under sensommaren fick jag veta att jag fått ett nytt jobb till hösten och jag flyttade även in med min pojkvän i en mysig stenhus lägenhet i mitten av Vasa. 

Idag är det 12.10.2020. Jag har höstlov från jobbet. Jag sitter i karantän i vår lägenhet liksom många andra Vasabor just nu. Allt jag har är tid ändå känns det som att jag har för lite tid. I morse bestämde jag mig att jag skulle läsa böcker och städa för att få dagen att gå. Nu är klockan 22.23 och jag kan berätta för er att jag idag sett tre avsnitt Wahlgrens värld, två avsnitt La casa de papel och min skärmtid på telefonen är 6 timmar och 10 minuter (Har dock även övat på alla världens länder på Seterra det borde jag ju iallafall få ett plus för?). Ni kan ju gissa hur det gick med städningen och hur många sidor jag läst... Aja det kommer nya dagar jag kan läsa och städa på. Nu skall jag avsluta min dag på topp med ett splitternytt avsnitt Paradise Hotel (förlåt). 

Hoppas du har det bra. Ta hand om dig själv och dina medmänniskor så hörs vi snart igen!

inCollage 20201012 224100578

Några minnen från sommaren 2020

 


100% ärligt

Skrivet av Linn Nylund 26.01.2020

Kategorier:

Hej på er! 

Längesen sist nu.

Önskar att jag skulle ha en rolig anledning till att det ekat tomt här men den största och egentligen enda anledningen är nog att jag har haft svårt att vet vad jag skall skriva om. Jag vill kunna visa min vardag exakt som den är, utan filter liksom. Jag vill att min blogg ska kunna visa mitt liv på ett rättvist sätt med både med- och motgångar, utan att ta bort något för att det inte passar in i "hur" man borde leva. 

Jag tror att man lätt glömmer bort att det man läser och ser på sociala medier inte alltid behöver vara hela sanningen. Det är så otroligt lätt att välja att bara dela med sig av de delarna man är mest stolt över och de bilderna på sig själv där man tycker att man ser bäst ut. Jag gör det själv hela tiden, på t.ex. min instagram delar jag enbart med mig av mina bästa selfien och finaste bilder, ofta är de redigerade och omtagna 1000 gånger för att de ska bli exakt som man vill ha dem.  Jag önskar att vi bara skulle sluta med det, sluta med att bygga upp fasader runt oss för att se bra ut inför andra. Jag tror att iallafall jag skulle må bättre av att inte alltid behöva låtsas att ha det perfekta livet, och tror att många av er också skulle må bra av det! 

Så det som jag kanske egentligen försöker säga är att jag från och med nu skall försöka vara så ärlig mot både mig själv och er som möjligt och verkligen jobba på att dela med mig av sånt som jag kanske annars skulle välja att inte berätta om.  

Namnlos design 2

Hör gärna av er om det finns någonting speciellt ni vill läsa om. Vi hörs!  

 
ÅRETS HALLOWEEN OUTFIT

Skrivet av Linn Nylund 03.11.2019 | 1 kommentar(er)

Hej på er! 

Tänkte nu lite efter alla andra berätta om årets halloween outfit. Min 12-åriga lillasyster hade bestämt sig för att ordna en halloweenfest för sina kompisar med temat "Film". Hon hade också bestämt sig för att hon ville klä ut sig till "Violet Beauregarde" från filmen "Kalle och chokladfabriken", Violet är alltså flickan som förvandlas till ett blåbär efter att hon ätit ett tuggummi i Willy Wonkas chokladfabrik. Jättekul tyckte jag och så genast ja till att fixa en dräkt åt henne.

Så här gjorde vi:  

2019 11 03 10.11.16 1

2019 11 03 10.11.16 2

Med hjälp av tapetklister och gamla tidningar täckte vi in får yogaboll för att få formen av ett blå bär

2019 11 03 10.11.17 1

2019 11 03 10.11.18 1

Sen målade vi blåbäret i en fin ljusblå färg och klippte hål för huvud och armar

2019 11 03 10.11.19 1

2019 11 03 10.11.19 2

Efter att ha tagit på sig blåa kläder, blåbäret och målat blått i ansiktet var dräkten klar!

 

 Det var verkligen kul att få pyssla ihop hennes dräkt själv, och jag tror (och hoppas haha) att jag pratar för oss båda då jag säger att det faktiskt var kul att få göra det tillsammans. Det enda negativa jag har att säga om detta dräktbygge är nog att tapetklister torkar så otroligt långsamt och att det är svårare att fylla upp en yogaboll på nytt än vad jag trodde, men det kan vi leva med.

Klädde du ut dig till nåt i år?

Vi hörs snart igen! 


TACKAR DEN GRÖNA KOFTAN OCH MINA HÖGSTADIE VÄNNER

Skrivet av Linn Nylund 23.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej på er! 

Min vecka har börjat väldigt bra, en hel del med jobben man annars har det varit väldigt lugnt. Har de senaste dagarna funderat på hur coolt det är att kunna uttrycka sig med hjälp av sina kläder. Har ni nån gång satt er ner bland massor av människor och bara iakttagit dem? Det har jag, älskar verkligen att kolla hur man på olika sätt kan få fram t.ex. intressen och personlighet igenom sin stil. 

Vad jag minns så har jag alltid varit intresserad av olika klädstilar och styling. I lågstadiet var jag nog den som hade på mig en grön kofta då alla andra hade svarta, inte en så stor grej egentligen men som en 10åring kände jag ändå att jag stack ut lite ur mängden iallafall. Då jag börja högstadiet var det viktigt att klä sig och i princip försöka se ut exakt som alla andra så att man int skulle sticka ut allt för mycket. Som tur var hittade jag rätt snabbt mitt "gäng" där det var helt okej att ha på sig byxor med 11 olika färger och 15 olika mönster utan att nån skulle ha brytt sig värst mycket. De jag umgicks med hade nog också stillar som bröt mot de andra i vår årskurs "klädkoder"., så har väl egentligen de att tacka för att jag idag över konsumerar udda klädesplagg på daglig basis (okej riktigt så illa är det väl inte haha). 

Tänk ändå att nåt så i princip oviktigt och meningslöst som kläder kan komma och vara en så viktigt del av en. För mig är det iallafall så att hur töntigt det än låter så ser jag min stil och mina kläder som en slags konstform och som en hobby. Gillar verkligen att gå runt på loppis i timmar och söka unika plagg som jag sen kan sy om och fixa till så att de blir exakt som man vill ha det.  

Namnlos design 2

En av mina favorit trender under sommaren/hösten har nog varit alla stora fina spännen som man absolut inte kan ha för många av

Vad tycker du om att använda kläder som ett sett att uttrycka sig själv , gör du det själv och hur skulle du beskriva din stil?

Vi hörs!!

 


HÖSTPEPP

Skrivet av Linn Nylund 15.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag älskar verkligen hösten. Gillar färgerna, de kalla morgnarna och alla vackra solnedgångar. Har inge större problem med mörkret heller, älskar ju att sova och om det blir mörkt redan vid kl.18 så är det nästan acceptabelt att gå och lägga sig då haha. Vet däremot att det finns många som känner mer höstdepp än höstpepp. Förstår verkligen att det kan kännas motigt att påbörja jobb/studier, hitta rutiner och komma in i vardagen igen efter en lång ledig sommar. Därför tänkte jag nu som den höstälskare jag är dela med mig av mina bästa tips för att överleva hösten. 

1. Dygnsrytm 

Under hösten känner man sig ofta tröttare än vanligt, speciellt på morgnarna. Det är inte så konstigt eftersom att vi i princip lider av ljusbrist hela hösten/vintern. Ljusbristen bidrar oftast till att vår sömnkvalitet även blir sämre och det är bl.a därför man är tröttare. Så för att vår kropp ska orka igenom hela hösten är det smart att försöka få ordning på sin dygnsrytm igen efter sommaren. Det är ju väldigt individuellt hur mycket man behöver sova, men försök hitta mängden sömntimmar som funkar för dig. Försök även att gå och lägg dig och stiga upp samma tid varje dag. 

2. Träning 

Iallafall för mig funkar träning bra som ett sätt att få ny energi och orka mer. Speciellt bra funkar det att försöka träna/röra på sig utomhus under de få soltimmar vi får under hösten. Tacksamt nog har jag ett jobb som ger mig möjligheten att spendera mycket tid utomhus under dagen. Hösten är ju en väldigt vacker årstid så ta vara på det och försök vara utomhus så mycket som möjligt. 

3. Kompisar 

Det kan lätt hända att man under höstens mörkaste dagar känner att man inte orkar göra något efter skolan/jobbet eller på helger. Det kan jag ofta känna. Att jag gärna bara skulle vara hemma under helgerna och kolla serier i höstmörkret, även om jag antagligen skulle känna mig piggare av att åka iväg och hitta på nåt med mina kompisar. Det gäller nog att omge sig med vänner som ger en energi och inte tvärtemot. Man kanske kan kombinera att hänga med kompisar och t.ex. träna? 

4. Ha nåt att se framemot 

Planera in nåt kul som du kan se framemot och längta till. Det behöver inte vara något stort, utan kanske en mysig middag med kompisar eller en utflykt någonstans. För mig funkar det väldigt bra att ha små saker att längta till, det känns som om dagarna och veckorna går mycket snabbare då. 

5. Ta hand om dig själv 

Det säger väl sig själv rätt bra, ta hand om dig själv. Det är väldigt viktigt att inte glömma sig själv. Ta en kväll för bara dig själv. Tänd ljus,  lyssna på bra musik, ta ett bad och kolla på serier, eller nåt annat som får just dig att må bra. 

2019 10 15 03.13.32 2

Dela gärna med er om ni har nåt tips som verkligen får er på bra humör i höstmörkret! Vi hörs snart!


LÄR KÄNNA MIG

Skrivet av Linn Nylund 13.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej på er! 

Eftersom att jag är en av sevendays nyaste bloggare tänkte jag att ett bra sätt att lära känna mig på är om jag svarar på några frågor om mig! 

1. Hur gammal är du?                                                                                                                                                             

Jag är exakt 20år och 9 månader gammal. Fyller alltså år den 13 december. Har alltid älskat min födelsedag extremt mycket, även nu då jag inte är ett barn mer ser jag alltid mycket framemot den och tycker att det är en mysig dag.  

2. Hur gammal känner du dig?                                                                                                                                                 

Ibland känner jag mig inte en dag äldre än 13 år och ibland som 55 år haha

3. Var bor du?                                                                                                                                                                           

Bor i en lite mysig etta på 25kvm i Vasa! 

Namnlos design

4. Är du morgon- eller kvällsmänniska?                                                                                                                                     

Är tyvärr ingendera, är exakt lika trött på morgonen och kvällen. Om jag får välja sover jag helst över 10h per natt!

5. Vem är din favorit artist?

 Ojj, har verkligen väldigt bred musiksmak. De senaste veckorna har jag lyssnat med på svensk pop/rap och då lyssnar jag inte på någon speciell artist utan på allt. Men om jag måst välja en favorit är det nog "The tallest man on earth", det är en svensk singer-songwriter som gör lite indie influerad musik.   

6. Har du syskon?                                                                                                                                                                                       Jodå, tre systrar och en bror!

2019 10 07 06.20.48 1 1

                  Vår senaste familjebild är tydligen från i julas haha

7. Vem inspireras du av?                                                                                                                                                                 Såna som jag inspireras extra mycket av just nu är Greta Thunberg (hur cool är inte hon!?), Stina wollter, Fayme Elmen, Ulrikke Falch och Sara Dahlström. Alla dom tycker jag är värda att följa. De har alla riktiga "feel good"- instakonton som iallafall jag mår bra av att följa!  

8. Vad ser du framemot?                                                                                                                                                                 Senaste helgen var jag i Helsingfors med min bästavän Ella och kollade på Ariana Grande, det är en helg jag sett framemot i över ett år!  Annars ser jag framemot många små grejer som, kvällar och nätter med mina vänner, familjemys, en konsert i november och jullov haha 

9. Vad har du gjort idag?                                         

 Idag hade jag en kort jobbdag, efter jobbet möte jag upp mina systrar, min moster och min mor på ett café i stan. Just nu sitter jag hemma i köket hos familjen och funderar på om jag skall stanna och äta här eller åka och träffa några kompisar.                                                                                                                                                               

2019 10 07 06.49.43 2 1

                                               Mysigaste systrarna

 

10. Hur mår du just nu?                                                                                                                                                                 Mår verkligen väldigt bra nu, gillar allt jag har på gång. Känns som att den här hösten kommer bli en av de bättre hittills!     

Det var alla frågor för den här gången, hoppas att du iallafall fick veta något nytt om mig! Om du undrar någonting som du inte fått svar på är det bara att fråga, svarar mer än gärna! 

Hoppas du har det bra, vi hörs!