3 saker som dämpar min ångest

måndag 19 februari 2018 - 11:59 | 4 Kommentarer

Måndag och en helt ny vecka. Det finns säkert många som går runt med en jobbig ångest idag. Vart tog helgen vägen egentligen? Hur ska jag överleva ända fram till Fredagen? Dom vanligaste kommentarerna man får när man klagar över sin ångest är: "Det är bara att bita ihop" och "Känn inte efter så mycket". Men det är ju inte riktigt så det funkar med ångest. Så därför tänkte jag tipsa om vad jag brukar ta till när ångesten och demonerna tar över.

1. Musik

Som jag berättade i ett tidigare blogginlägg så är jag kanske bäst i Österbotten på Carpool Karaoke. Skämtosido. När jag sätter mig ensam i bilen åker alltid volymen upp på max och jag "rensar" mitt system genom att sjunga högljutt med i varje låt. Det låter förjävligt men jag kan lova er att det känns skönt efteråt. Det fungerar lika bra med hörlurarna från din telefon, se bara till att du sjunger med och släpper loss. Prova det, du kommer inte att bli besviken!

2. Bloggandet

Det är oftast så att jag skriver bättre desto kraftigare ångest jag har. Jag har ingen direkt förklaring på varför, men jag tror att det är ett sätt att "stänga av" och bara fokusera på att texten ska komma ut ur min hjärna. Jag har alltid känt att jag har ett behov av att få uttrycka mig i text, men det är inte förrän nu när jag har börjat blogga som jag insett hur pass viktigt det är för mig. Efter varje blogginlägg som jag har skrivit känns det som att jag har tömt huvudet på all inre stress, om bara för en liten stund. Den lilla stund av lugn som infinner sig efteråt är något som man lätt blir beroende av. Därför kommer jag fortsätta skriva för det är något som faktiskt gör mig till en gladare människa.

3. Min son

Sist men det absolut viktgaste, min son. Han är den som gör det värt allt slit och att ta sig upp på mornarna. Det är för honom jag aldrig slutar kämpa emot mina demoner. Jag har skrivit om det förut men det tåls att sägas igen, han är den bästa medicinen mot ångest som finns! Det går bara inte att känna sig deprimerad när han ser på en och ler med det finaste leendet som finns. Mitt råd till alla er som mår dåligt och funderar på att bli föräldrar; Just do it! Det kommer alla gånger att ge så mycket mera än vad det tar.

danielle macinnes 49772

Kommentarer

 • Carola Winberg - Bruun

  19.02.2018 14:55 (1 månad sen)

  Hej och tack för din text. Stämmer bra på mig också fast jag har barnbarn och med dem mår jag alltid jättebra. Men jag har ett annat tips. Jag har inte ångest så ofta, men om den dyker upp önskar jag den välkommen, istället för att kämpa emot och bli stressad. Då försvinner den snabbt och jag har accepterat, att ångest är någonting som hör livet till, och som vi inte behöver vara rädda eller stressa upp oss för. Må gott! CWB

  • Staffan Nylund

   19.02.2018 23:29 (1 månad sen)

   Hej och tack för din kommentar! Tack för tipset det är något jag ska tänka på. :)


 • Liisa Mendelin

  19.02.2018 22:49 (1 månad sen)

  Så fint inlägg! Mig hjälpte det enormt mycket att staden erbjöd mig att gå på en fysioterapi-kurs i ångesthantering. Otroligt grundläggande saker om hur ångesten är en fysisk reaktion som kan lugnas ner med fysiska tekniker. Som att knåda en taggboll under fötterna eller över spända muskler. Eller bara trycka med all kraft mot en vägg. Eller blåsa med ett sugrör i vattenflaska. Så enkla grejer, men de hjälpte mig jättemycket. Musik och bloggande funkar också för mig!

  • Staffan Nylund

   19.02.2018 23:29 (1 månad sen)

   Tack så mycket! :) Vad roligt att ni kommer med tips som jag inte har prövat forut. Tack för det!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.