30 års listan

måndag 14 maj 2018 - 21:45 | 0 Kommentarer

30 år har gått och jag lever och är förhållandevis frisk. När jag var yngre tyckte jag att folk som påstod att tiden av någon konstig anledning plötsligt skulle växla upp och accelerera desto äldre man blir var en aning korkade. Nu när jag sitter här, nyss 30 år fyllda, så kan jag vara beredd att hålla med dom.

 

Känslan är att tiden mellan min 20 årsdag och 30 årsdag skulle ha gått i hyperfart. Mitt vuxna liv har varit en enda emotionell berg och dalbana, där jag har kämpat med en psykisk ohälsa som tyvärr har hållit i rodret den största delen av färden. Den har stoppat mig från att kunna leva ett "normalt" liv, dvs. ha ett arbete med kontinuerliga inkomster. Istället har jag åkt hiss mellan depressioner och vissa perioder av maniska uppgångar. Dessa uppgångar har allt för många gånger lett till att krascherna blivit allt för hårda när det väl svänger. Det är som att hoppa fallskärmshopp utan en fallskärm när det händer, man hoppas på att man landar på något mjukt

 

Men jag har också lärt mig otroligt mycket om mig själv och mina gränser under åren med psykisk ohälsa. Idag vågar jag påstå att jag känner mig själv på ett sätt som gör att jag kan förebygga att fallet blir för brant när det väl kommer. Det är också något jag försöker intala mig själv varje dag; jag är ju egentligen ganska stark när jag tänker på det på det viset. Det tänker jag fortsätta att bygga vidare på.

 

Jag tänkte sammanfatta mina 30 år med en liten lista om vad livet nu egentligen har lärt mig hittills.

 

5 saker som jag har lärt mig av livet

 

1. Det blir sällan som man har tänkt sig. Att planera allt för stora saker länge på förhand lönar sig sällan, då dom nästan alltid har en tendens att bli helt annorlunda än vad man hade tänkt.

 

2. Det är okej att misslyckas, bara man ger fan i att ge upp. Vi är bara människor och alla gör vi misstag precis hela tiden. Det finns ingen vits med att trycka ner sig själv när misstaget händer. Det är bättre att bara gå vidare till nästa mål direkt.

 

3. Det viktigaste av allt är hälsan. Så länge man själv och ens familj får vara friska så är det nästan skamligt att begära mycket mera av livet. Tänk på dom som kämpar med dödliga sjukdomar och i värsta fall mister sina familjemedlemmar i typ cancer.

 

4. Det är aldrig för sent att börja om ifrån ruta ett igen. Jag vet inte hur många gånger jag har kraschat och börjat om igen för att sedan krascha ännu en gång. Man blir starkare för varje gång man slinker ner till botten, och man lär sig en hel del om sig själv på vägen. Jag kommer förmodligen att få börja om flera gånger ännu i mitt liv, men jag vet åtminstone att jag aldrig kommer att ge upp. Det ska inte du heller!

 

5. Det är lätt hänt att vi människor i dagens samhälle rusar igenom livet med en otrolig fart, och glömmer bort att leva ibland. Ta alltid tid för vila och se till att lugna ner tempot en aning, så blir vardagen mycket mer nujutbar. Det är väl det viktigaste jag har lärt mig, att inte stressa i onödan, utan leva mera i nuet. Carpe Fucking Diem! ;)

 

Nu tuffar jag vidare i livet mot nya utmaningar. Hoppas du har haft en bra dag! :)

IMG 20180514 123718

Mot nya utmaningar.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.