Alla hjärtans dag?

onsdag 14 februari 2018 - 16:11 | 4 Kommentarer

Det här är dagen när alla sociala medier fullkomligt exploderar av vänskap och hjärtan. Men hur äkta är "kärleken" som plötsligt uppstår? Jag har absolut inget emot kärlek och vänskap, men det känns som att den här dagen handlar mera om hur många likes man kan få.

Borde inte varje dag vara vänskapens och kärlekens dag? Alla hjärtans dag är ungefär lika motiverad som kvinnodagen. För mig är alla dagar i veckan både vändag och kvinnodag. Alla hjärtans dag eller valentines day är ett massivt kommersiellt jippo som skapats för att tjäna pengar på folk som köper blommor och presenter etc.

Jag tänker alltid extra mycket på dom som är ensamma och utstötta ur samhället just idag. Hur känns det för dom när alla sociala medier dränks av överdrivet kära och vänliga människor? Människor som vill få det att se ut som att det inte finns någon ondska i världen. Människor som blundar för verkligheten bara för att det är alla hjärtans dag.

Så istället för att fira alla hjärtans dag så väljer jag att tänka på alla dom ensamma.

cristian newman 67308

Ensam på vändagen?

Kategorier:

allmänt

4

Kommentarer

 • Karolina

  14.02.2018 16:55 (3 månader sen)

  Ai että så jag håller med om det här!!


 • Lille John

  14.02.2018 22:30 (3 månader sen)

  Till att börja med så vill jag säga tack. :) Jag brukar alltid se mig själv som "Grinchen på alla Hjärtans Dag", för jag är i frontlinjen med att skrika "Baah, humbug!" och poängtera just ut att det är bara en s.k "korthögtid". Jag satt idag själv och pantade på ett eget inlägg om mina känslor och tankar inför alla hjärtans dag, men det var så svårt att skriva. För jag vill inte heller säga åt folk som firar att "Ni har FEEL!". Du frågar hur det känns för de som är ensamma och utslagna denna dag när facebook exploderar. Jag kan svara hur jag kände i några punkter. 1) Sorg över min egen livssituation. Jag är 30 år och har inget. Inget arbete, inget eget hus (bor hos föräldrarna), mina vänner bor en bra bit bort, jag är singel och har varit det i över två år nu. Och jag önskar att jag vid detta skede i livet skulle ha haft mera. 2) Ensamhet. På utsidan och tittar in. Men jag är samtidigt rädd för insidan. 3) Förstås, gammal hederlig avundsjuka. Över att bli sedd och att bli älskad. 4) Skam. För jag borde vara för gammal för att känna sånt här jag skrev ovan. Jag borde nöja mig med att "live and let live" och inte jämföra mig med andra. Det är väl det jag kommer på nu.

  • Staffan Nylund

   14.02.2018 22:37 (3 månader sen)

   Hej och tack ska du ha för att du tog dig tid att läsa och kommenera! Det är för dig och många andra jag skrev inlägget. Ta hand om dig och ge inte upp.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.