Antimobbning kampanj #influencersmotmobbning

tisdag 17 april 2018 - 07:00 | 0 Kommentarer

Jag har talat en hel del om mobbning förut, och tänker fortsätta med det så länge jag bloggar. Ju mer jag skriver och desto fler följare jag får så ökar chansen att jag kan påverka några få personer med mina texter. Den tanke som slog mig då var att alla som sitter med en stor publik, och har möjlighet att nå ut till en bred massa med en enkel status borde ju ta vara på den makten. Antalet influencers ökar hela tiden, och i takt med det även synligheten. Hur kan man då ta nytta av det faktum att fler och fler personer sitter på möjligheten att kunna påverka ett stort antal människor med sina texter? Jo, vi borde förstås jobba åt samma håll och alla visa vad vi står för.

 

Därför bestämde jag mig för att starta en typ av antimobbning kampanj, främst på instagram men även på andra sociala medier. Det här med att dra igång diverse kampanjer på nätet är ju inget nytt precis, men det finns otaliga sätt man kan göra det på. Min ide är att samla all under en och samma hashtag. Alla som deltar i kampanjen skriver en text om egna erfarenheter eller helt enkelt ett statement mot mobbning och avslutar det med hashtagen #influencersmotmobbning. Är du hellre sugen på att göra en video om ämnet så är det nästan ännu bättre. Huvudsaken är att det tydligt kommer fram vad budskapet med denna kampanj är, och vad du tycker om det.

 

Jag tycker det är allas plikt att stå upp mot mobbning, varesig du är en influencer eller ej. Det är bara vi som kan förebygga, och förhoppningsvis stoppa mobbning helt i det långa loppet. Det här är mitt sätt att göra något åt saken, och jag hoppas verkligen att du vill vara med på den här kampanjen. Surfa in på min instagram _litespeciell_ och sök upp kampanjbilden (du får gärna följa mig med :). Du behöver nödvändigtvis inte använda dig av min bild, utan det går bra med vilken bild som helst. Det viktiga är texten under bilden, och hashtagen #influencersmotmobbning. Du får absolut delta i kampanjen även om du inte anser dig ha det minsta lilla att göra med en influencer.

 

Syftet med kampanjen är att nå ut till så många unga, och vuxna för den delen, som är utsatta för mobbning. Men det är även viktigt att vi når ut till dom som mobbar. Ungdomarna idag ser upp till stora och välkända influencers, och därför vore det extra viktigt att få med någon av dem på det här livsviktiga tåget mot mobbning. Det måste bli ett slut på ALL mobbning, och det måste ske nu. Jag tänker inte tolerera att risken för att min son ska bli mobbad när han väl börjar i skolan fortfarande då är lika stor som idag. Det måste ske en stor förändring, och det är bara vi som kan se till att det sker. Tillsammans blir vi en enda stor röst som säger nej till mobbning!

antimobbning

#influencersmotmobbning

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.