måndag 12 februari 2018 - 16:18

Uppdatering från vardagen

Det har blivit mera inlägg om saker jag brinner för och mindre om min vardag. Det beror helt enkelt på att det inte funnits så mycket att skriva om just min vardag på sistone. Jag ser ingen vits i att skriva om något bara för att skriva. Det jag skriver ska ha innehåll och kvalitet. Det viktigaste för mig är att jag känner att jag kan vara stolt när jag väl publicerar mina texter.

Helgen kom och for lika snabbt igen. Vi gjorde inget speciellt mer än att ha det bra och mysigt. Men det räcker för oss. Jag tycker att det är viktigare att ge tid åt varandra utan att nödvändigtvis behöva göra något speciellt.

Idag har sonen varit på dagis igen och det går superbra. Det var min sambo som skötte om skjutsande och hämtning även idag. Av någon konstig anledning så har det börjat gå bättre för honom efter att sambon började skjutsa. Kanske det beror på att jag hade sådan ångest att han kände av det och blev ledsen?

Ikväll ska jag få utlopp för mina demoner igen när det vankas innebandy. Det är något som jag ser fram emot varje vecka och något som gör att jag mår bra. Skulle gärna spela fler gånger i veckan men får nöja mig med det som finns just nu.

Till slut vill jag tacka alla er som läser min blogg! Det är för er jag skriver så därför undrar jag om ni har några önskemål eller tips om förbättring? Vad vill ni läsa? Tipsa mig i kommentarsfältet eller på min facebook.

Tack&hej! :)

IMG 20180202 112252

torsdag 8 februari 2018 - 18:29

Edu+Job rekryteringsmässan i Karleby

Idag har vi varit på en jobb och utbildningsmässa i Karleby. Mässan riktade sig till unga och vuxna som antingen söker jobb eller någon typ av utbildning. Bland utställarna fanns det förstås en hel del skolor av olika slag men även olika lokala företag. Man fick bekanta sig med företagen och delta i lotterier, som sig bör på mässor. Även gratisprylar av alla de slag delades ut. Förutom att bekanta sig med företagen och utbildarna kunde man även med lite tur hitta en arbetsplats/praktikplats eller sommarjobb för ungdomar som studerar.

Mässan i sig var bra planerad och det fanns gott om utrymme att köra runt me lillkillen i vagnen. Platsen för arrangemanget var en stor idrottshall där många fick plats på samma gång, och det blev inte särdeles trångt som det kan bli när man är på större mässor. Utställarna kunde däremot ha varit lite mer engagerade och visat att dom verkligen var intresserade av att erbjuda sina tjänster/arbetsplatser. Vanligtvis brukar utställare/försäljare bita sig fast i en så fort man ger dom den minsta lilla ögonkontakten, men så var inte fallet idag.

Summa summarum så var det en trevlig dag i Karleby. Vi gick på cafe och hann äta innan vi begav oss till mässan, så att sonen skulle orka lite bättre. Och det gjorde han med bravur även denna gång.

Cya!

edujob

måndag 5 februari 2018 - 11:28

Summering av vår helg

Fredag! Jag blev väckt av killen som vanligt typ klockan 8. Gick upp med honom och åt frukost medan vi tittade på Pippi på barnkanalen, vilket han noterade med att säga "pipppii" upprepade gånger. Sedan kände jag för att ta en promenad i det fina (men lite väl kalla) vintervädret. På med alla kläderna, vilket inte är det allra lättaste med småbarn när det är såpass kallt därute. Efter ett par minuters kamp med vantar och mössor hit och dit så var jag redan alldeles svettig. Väl ute så insåg jag att det var ett bra beslut att gå ut för det var verkligen en härlig vinterdag! Passade även på att ta några foton till bloggen/instagram.

När vi kom hem igen så hade även sambon kommit hem och vi började planera för resten av dagen. Efter att vi hade fått i oss lite mat så bar det iväg till barnrådgivningen för sonens 2-årskontroll. Där konstaterades det att grabben mår prima och har växt i perfekt takt. Han lekte på med alla leksaker han kunde hitta så länge tanten babblade på. Förstås var det bollar som även denna gång var mest intressanta. Sen åkte vi hem igen och tog det lugnt. Senare på kvällen blev det hockeykväll i Karleby med farsan. Jag hade sett fram emot en härlig kväll med stor underhållning, och det fick jag också, men det slutade som så ofta i moll. Avslutade dagen med en skön och het bastu.

Lördagen blev en göra ingenting dag. Det var så fruktansvärt kallt därute att vi stannade inne hela dagen. Tränade lite hockey med killen som tycker det är så skoj att slå iväg puckarna. Och vilken teknik han har alltså! Jag blir lika stolt varje gång han tar tag i sin klubba. Snart ska jag se till att han får pröva på att stå på ett par skridskor.

Söndag är alltid babysimdagen för oss. Det var ett tag sedan vi var och simmade senast så nu längtade vi allihop. Vår son fullkomligen älskar att simma och plaska på i vattnet. Redan från dag ett så har han varit som fisken i vattnet och har som tur inte ärvt mina små fobier för vatten. Det är så roligt att se hur han utvecklas för varje gång man åker och simmar. Efter simturen var vi alla trötta så det blev att köra hem och börja ställa sig för natten. Och där var helgen slut.

Over and out! ;)

IMG 20180202 2

onsdag 31 januari 2018 - 10:56

Att vara pappa och må dåligt

Att bli pappa är något som jag redan länge vetat att jag ville bli, därför kom det inte heller som någon chock för mig. Det har nu gått 2 år sen han kom, och det är även han som har "räddat" mig när det har varit som jobbigast i vardagen. Har man en riktig skitdag så är det svårt att må dåligt när man hör honom säga "paaappaaa" på ett helt otroligt gulligt sätt. Jag påstår inte att det har varit lätt alla dagar, men som tur har jag min underbara sambo som orkat för oss båda många gånger.

Jag har gått i terapi i snart ett år för mina problem med ångest osv. KBT är verkligen något jag rekommendar, den tvingar en att börja tänka på ett annat sätt om sina problem. Det är även skönt att få prata av sig med någon helt annan ibland, det skulle alla behöva göra. Jag förstår inte varför psykisk ohälsa fortfarande är sån tabu, när vi alla känner någon som mår eller mått dåligt någon gång i sitt liv. Att hålla inne med sina känslor kanske verkar manligt och tufft på utsidan, men insidan tar oerhört mycket stryk.

Jag har inte fått mycket annat att fungera i vardagen förutom att jag försöker vara den bästa pappan jag kan. När det kommer till att komma igång med jobb/studier osv, så har det hittills slutat på samma sätt varje gång. Ångesten och depressionen tar över och bygger upp en mur mellan mig och verkligheten som gör att jag inte vågar/kan ta steget helt ut. Jag väljer gång efter gång att "rädda" mig själv och avsluta det jag börjat för att inte krascha totalt, ofta redan före jag börjat.

10 år av misslyckande. Så kan man välja att se på mitt liv, men jag har börjat försöka tänka att det inte helt är något jag kunnat påverka. Om jag hade vetat då det jag vet nu hade jag kunnat hjälpa mig själv tidigare. Men jag jobbar varje dag med mig själv, och hoppas att en dag vinna över dom demoner som fortfarande finns inom mig. Iallafall vet jag idag mer om mig själv än vad jag gjorde för 10 år sedan. Målet är att dom kommande 10 åren kunna fungera bättre i vardagen, och hitta något att göra med mitt liv.

20160131 4

onsdag 31 januari 2018 - 09:28

Hej på er!

Jag heter Staffan (Går helst under alias Staffi) och blir 30 år i maj. Jag bor med min sambo och vår underbara son på 2 år i Kronoby, Österbotten. Jag har länge velat starta en blogg, men inte vetat vilken vinkel jag ska ha eller hur jag ska skriva. Men så plötsligt slog det mig, jag ska bli pappabloggare!

Jag har läst ett antal pappabloggar, men dom flesta är lite för "lyckliga" för min smak. Därför ska ni nu få ta del av en lite mörkare pappablogg. Den ska handla om hur det är att vara pappa till en tvååring och samtidigt tampas med en psykisk ohälsa 24/7. Jag kommer även att skriva om annat som jag tycker är viktigt att ta upp, tex olika problem och fel i samhället men även andra vardagliga saker jag känner för att skriva om.

Så välkomna att följa med på min resa genom livet!

IMG 20170621 2