onsdag 28 mars 2018 - 22:30

Det blev en dag i backen

Idag beslöt vi oss plötsligt för att hitta på nåt skoj med familjen. Eftersom Rasmus älskar att vara ute och leka i snön med sin pulka och stjärtlapp så fick det bli en liten nostalgitripp till den anrika "Treffisbackan" i Jeppis! Jag besökte pulkabacken i "Bonesi" ett antal gånger i min barndom när vi besökte mormor och morfar som bodde i närheten. Den gången jag minns bäst var den när min mamma åkte pulka tillsammans med mig och blev lite förskräckt av farten och tog det inte så helt genomtänkta beslutet att bromsa med fingrarna. Ni kan ju kanske räkna ut hur det slutade. Jo den dagen slutade med ett sjukhusbesök och gips på morsan! Det går inte alltid som på Strömsö.

 

Idag hade vi inte med oss någon pulka, och lyckades således komma hem med alla fingrar i behåll. Rasmus tyckte att det var hur skoj som helst att gå upp för den rätt så branta backen (åtminstone om man är lite på 2 år gammal). Han har inte riktigt fattat tekniken med stjärtlappen ännu, och den vanligaste kommentaren från hans mun idag var "paapppaaaaa", när han hade satt sig rätt på lappen och väntade på fart. Så det blev ett helt träningspass för gamle farsan som fick springa upp och ner för backen som en galning. Nåja, vad gör man inte för att få se sin unge glad? Det finns nog ingenting som går upp emot att höra sin lilla älskling skratta. Det låter så äkta när småbarn skrattar, det finns liksom inget påklistrat där. Vad händer med människan när man blir äldre? Varför blir skrattet mer och mer oäkta med tiden? Hoppas att Rasmus behåller sitt underbara äkta skratt länge till.

 

Hoppas ni fick en rolig lässtund av det här lite annorlunda inlägget. Jag behöver väl inte alltid skriva om sånt som är mörkt och skrämmande heller antar jag. Men jag känner mig betydligt tryggare när jag skriver om psykisk ohälsa än när jag skriver ett mera vardagligt inlägg som bara handlar om vad vi har gjort på den dagen. Jag inser dock att det inte skadar med lite variation, och när jag startade bloggen utlovade jag nästan lika delar vardag och psykisk ohälsa. Med facit i hand har det väl blivit ungefär 70 % psykisk ohälsa och 30 % vardag. Det är iofs. helt försvarbart när det är ett så pass viktigt ämne som jag har valt att skriva om och belysa folk med. Sedan jag började skriva så har jag bara fått mer och mer inspiration för att skriva om just psykisk ohälsa, och nu känns det som att det är något jag även vill jobba med framöver. Att hjälpa andra ger otroligt mycket, och samtidigt hjälper jag mig själv att förstå mig på mig själv och psykisk ohälsa. Jag hade inte tänkt att blogga ikväll, men nu blev det så. Godnatt på er!

Rasmus i backen

Rasmus i backen, hej va det går!

fredag 23 februari 2018 - 18:45

Friday Familytime In Kokkola

Fy fasiken vad kallt det är! När ska det egentligen bli vår nån gång? Nåja, vi trotsade hur som helst kylan, klädde på sonen och åkte iväg till Karleby på en familjedag. Vi var alla jättehungriga så dagen började med lunch vid RAX-pizzabuffe. Kan det möjligen finnas något bättre än pizza på en fredag? Det enda negativa med buffe är att man nästan alltid äter alldeles för mycket och den där känslan av michelingubbe kommer som ett brev på posten.

IMG 20180223 130609

Pizza och mys vid RAX.

När vi alla var mätta och belåtna så gick vi ut på stan och njöt av det vackra vintervädret. Solen hade som tur börjat värma upp ett iskallt Karleby, så det gick faktiskt att vara ute en liten stund utan att frysa ihjäl. På samma gång passade vi på att besöka några klädbutiker och köpa lite nytt åt killen. Han växer så det knakar, och alla nya kläder han får växer han ur så snabbt att vi nästan inte hinner med.

IMG 20180223 135903

Karleby i vinterskrud.

Efter vår stadsrunda var han så trött att han somnade nästan omedelbart efter att vi hade spänt fast honom i bilstolen. Planen var att vi skulle ha handlat mat före vi åkte hem, men det blev jag som ensam tog på mig den uppgiften. Dom andra väntade snällt i bilen. Butiksbesöket gick smärtfritt idag då det nästintill var tomt där inne, så skönt!

IMG 20180223 135842

Mera vinterbilder från Karleby.

Nu är det bara roliga och njutsamma saker kvar av denna dag. Vi har inga planer för resten av dagen, men en promenad före bastun hade inte suttit fel. Sen blir det förstås På Spåret och äkta svensk fredagsmys!

Ha de gött!

måndag 12 februari 2018 - 16:18

Uppdatering från vardagen

Det har blivit mera inlägg om saker jag brinner för och mindre om min vardag. Det beror helt enkelt på att det inte funnits så mycket att skriva om just min vardag på sistone. Jag ser ingen vits i att skriva om något bara för att skriva. Det jag skriver ska ha innehåll och kvalitet. Det viktigaste för mig är att jag känner att jag kan vara stolt när jag väl publicerar mina texter.

Helgen kom och for lika snabbt igen. Vi gjorde inget speciellt mer än att ha det bra och mysigt. Men det räcker för oss. Jag tycker att det är viktigare att ge tid åt varandra utan att nödvändigtvis behöva göra något speciellt.

Idag har sonen varit på dagis igen och det går superbra. Det var min sambo som skötte om skjutsande och hämtning även idag. Av någon konstig anledning så har det börjat gå bättre för honom efter att sambon började skjutsa. Kanske det beror på att jag hade sådan ångest att han kände av det och blev ledsen?

Ikväll ska jag få utlopp för mina demoner igen när det vankas innebandy. Det är något som jag ser fram emot varje vecka och något som gör att jag mår bra. Skulle gärna spela fler gånger i veckan men får nöja mig med det som finns just nu.

Till slut vill jag tacka alla er som läser min blogg! Det är för er jag skriver så därför undrar jag om ni har några önskemål eller tips om förbättring? Vad vill ni läsa? Tipsa mig i kommentarsfältet eller på min facebook.

Tack&hej! :)

IMG 20180202 112252

torsdag 8 februari 2018 - 18:29

Edu+Job rekryteringsmässan i Karleby

Idag har vi varit på en jobb och utbildningsmässa i Karleby. Mässan riktade sig till unga och vuxna som antingen söker jobb eller någon typ av utbildning. Bland utställarna fanns det förstås en hel del skolor av olika slag men även olika lokala företag. Man fick bekanta sig med företagen och delta i lotterier, som sig bör på mässor. Även gratisprylar av alla de slag delades ut. Förutom att bekanta sig med företagen och utbildarna kunde man även med lite tur hitta en arbetsplats/praktikplats eller sommarjobb för ungdomar som studerar.

Mässan i sig var bra planerad och det fanns gott om utrymme att köra runt me lillkillen i vagnen. Platsen för arrangemanget var en stor idrottshall där många fick plats på samma gång, och det blev inte särdeles trångt som det kan bli när man är på större mässor. Utställarna kunde däremot ha varit lite mer engagerade och visat att dom verkligen var intresserade av att erbjuda sina tjänster/arbetsplatser. Vanligtvis brukar utställare/försäljare bita sig fast i en så fort man ger dom den minsta lilla ögonkontakten, men så var inte fallet idag.

Summa summarum så var det en trevlig dag i Karleby. Vi gick på cafe och hann äta innan vi begav oss till mässan, så att sonen skulle orka lite bättre. Och det gjorde han med bravur även denna gång.

Cya!

edujob

måndag 5 februari 2018 - 11:28

Summering av vår helg

Fredag! Jag blev väckt av killen som vanligt typ klockan 8. Gick upp med honom och åt frukost medan vi tittade på Pippi på barnkanalen, vilket han noterade med att säga "pipppii" upprepade gånger. Sedan kände jag för att ta en promenad i det fina (men lite väl kalla) vintervädret. På med alla kläderna, vilket inte är det allra lättaste med småbarn när det är såpass kallt därute. Efter ett par minuters kamp med vantar och mössor hit och dit så var jag redan alldeles svettig. Väl ute så insåg jag att det var ett bra beslut att gå ut för det var verkligen en härlig vinterdag! Passade även på att ta några foton till bloggen/instagram.

När vi kom hem igen så hade även sambon kommit hem och vi började planera för resten av dagen. Efter att vi hade fått i oss lite mat så bar det iväg till barnrådgivningen för sonens 2-årskontroll. Där konstaterades det att grabben mår prima och har växt i perfekt takt. Han lekte på med alla leksaker han kunde hitta så länge tanten babblade på. Förstås var det bollar som även denna gång var mest intressanta. Sen åkte vi hem igen och tog det lugnt. Senare på kvällen blev det hockeykväll i Karleby med farsan. Jag hade sett fram emot en härlig kväll med stor underhållning, och det fick jag också, men det slutade som så ofta i moll. Avslutade dagen med en skön och het bastu.

Lördagen blev en göra ingenting dag. Det var så fruktansvärt kallt därute att vi stannade inne hela dagen. Tränade lite hockey med killen som tycker det är så skoj att slå iväg puckarna. Och vilken teknik han har alltså! Jag blir lika stolt varje gång han tar tag i sin klubba. Snart ska jag se till att han får pröva på att stå på ett par skridskor.

Söndag är alltid babysimdagen för oss. Det var ett tag sedan vi var och simmade senast så nu längtade vi allihop. Vår son fullkomligen älskar att simma och plaska på i vattnet. Redan från dag ett så har han varit som fisken i vattnet och har som tur inte ärvt mina små fobier för vatten. Det är så roligt att se hur han utvecklas för varje gång man åker och simmar. Efter simturen var vi alla trötta så det blev att köra hem och börja ställa sig för natten. Och där var helgen slut.

Over and out! ;)

IMG 20180202 2

onsdag 31 januari 2018 - 10:56

Att vara pappa och må dåligt

Att bli pappa är något som jag redan länge vetat att jag ville bli, därför kom det inte heller som någon chock för mig. Det har nu gått 2 år sen han kom, och det är även han som har "räddat" mig när det har varit som jobbigast i vardagen. Har man en riktig skitdag så är det svårt att må dåligt när man hör honom säga "paaappaaa" på ett helt otroligt gulligt sätt. Jag påstår inte att det har varit lätt alla dagar, men som tur har jag min underbara sambo som orkat för oss båda många gånger.

Jag har gått i terapi i snart ett år för mina problem med ångest osv. KBT är verkligen något jag rekommendar, den tvingar en att börja tänka på ett annat sätt om sina problem. Det är även skönt att få prata av sig med någon helt annan ibland, det skulle alla behöva göra. Jag förstår inte varför psykisk ohälsa fortfarande är sån tabu, när vi alla känner någon som mår eller mått dåligt någon gång i sitt liv. Att hålla inne med sina känslor kanske verkar manligt och tufft på utsidan, men insidan tar oerhört mycket stryk.

Jag har inte fått mycket annat att fungera i vardagen förutom att jag försöker vara den bästa pappan jag kan. När det kommer till att komma igång med jobb/studier osv, så har det hittills slutat på samma sätt varje gång. Ångesten och depressionen tar över och bygger upp en mur mellan mig och verkligheten som gör att jag inte vågar/kan ta steget helt ut. Jag väljer gång efter gång att "rädda" mig själv och avsluta det jag börjat för att inte krascha totalt, ofta redan före jag börjat.

10 år av misslyckande. Så kan man välja att se på mitt liv, men jag har börjat försöka tänka att det inte helt är något jag kunnat påverka. Om jag hade vetat då det jag vet nu hade jag kunnat hjälpa mig själv tidigare. Men jag jobbar varje dag med mig själv, och hoppas att en dag vinna över dom demoner som fortfarande finns inom mig. Iallafall vet jag idag mer om mig själv än vad jag gjorde för 10 år sedan. Målet är att dom kommande 10 åren kunna fungera bättre i vardagen, och hitta något att göra med mitt liv.

20160131 4

onsdag 31 januari 2018 - 09:28

Hej på er!

Jag heter Staffan (Går helst under alias Staffi) och blir 30 år i maj. Jag bor med min sambo och vår underbara son på 2 år i Kronoby, Österbotten. Jag har länge velat starta en blogg, men inte vetat vilken vinkel jag ska ha eller hur jag ska skriva. Men så plötsligt slog det mig, jag ska bli pappabloggare!

Jag har läst ett antal pappabloggar, men dom flesta är lite för "lyckliga" för min smak. Därför ska ni nu få ta del av en lite mörkare pappablogg. Den ska handla om hur det är att vara pappa till en tvååring och samtidigt tampas med en psykisk ohälsa 24/7. Jag kommer även att skriva om annat som jag tycker är viktigt att ta upp, tex olika problem och fel i samhället men även andra vardagliga saker jag känner för att skriva om.

Så välkomna att följa med på min resa genom livet!

IMG 20170621 2