Fredagsmys med Schyffert

fredag 9 februari 2018 - 21:31 | 0 Kommentarer

Henrik Schyffert. Denna legend inom svensk humor. Han slog igenom på 90-talet med Killinggänget tillsammans med bl.a. Robert Gustafsson och Johan Rheborg. För mig var det i NileCity som jag för första gången kom i kontakt med Schyffert. Där spelade han radiohosten som intervjuade Gustafssons och Rehborgs olika karaktärer.

Efter det tog han sakta men säkert över den svenska standup scenen och med sin show "The 90's - ett försvarstal" slog han alla rekord. Efter det har han hunnit med många shower och nu är han aktuell med sin nya show "Var inte rädda". Han har redan länge turnerat runtom i hela Sverige, och nu äntligen kom han till Finland och Jakobstad!

Schyffert vann direkt han entrade scenen sin publik med några snabba och vassa skämt. Han hade t.o.m. hunnit skriva in några skämt enbart för Jakobstad, vilket förstås uppskattades. Efter att ha värmt upp publiken lite så valde han sedvanligt ut några "offer" på första raden. Under hela showen fortsatte han "förnedringen" av sina offer, och publiken kiknade av skratt.

"Vafan är det du har på dig?" frågade han en kvinna på första rad. "Det ser ut som ett skynke tagit direkt från någon teaterscen". " Det är mitt fel att ni nittitalister är så förstörda" förklarade han för sitt andra offer, en yngre man. Och skratten ville aldrig ta slut.

Mitt ibland skratten saktar Schyffert ner och tar upp viktiga saker, utan att det skulle bli tråkigt för en sekund. Det är precis som han påpekar så att vi blir lurade varje dag av alla uppvridna nyheter. Det är vi själv som väljer om vi ska tro att världen är grymmare nu än förut.

Aftonbladet och expressen tar den minsta lilla nyhet och svänger det till något som vi läsare ska klicka på. Medierna tjänar stora pengar på att skrämma upp folk.

Tänk på det före du klickar på nästa artikel om att "enligt forskning får du cancer av chips".

Var inte rädda.

IMG 20180209 190716

Kategorier:

Nöje

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.