Känslan av att inte räcka till

tisdag 13 mars 2018 - 11:23 | 8 Kommentarer

Alla gör vi så gott vi kan och kämpar på med det vi orkar i livet. Men jag kan rätt ofta känna att jag inte räcker till, att jag borde hunnit med mera än vad jag har gjort. Jag vet ju samtidigt varför jag har och har haft det så svårt att få saker gjorda ibland, men kan ändå inte alltid acceptera det. Jag vill ju så mycket men hjärnan säger stopp. Känner ni igen den känslan?

 

Varför känner jag egentligen såhär då? Jag har väl alltid varit en aning för hård mot mig själv, och klandrat mig själv varje gång något gått dåligt. Jag antar att det är mitt sätt att tänka och se på saker som ibland har gjort att jag själv skapat en allt för stor press och stress på mig själv. När man sätter ribban på en alldeles för hög nivå så är det lätt hänt att man river den varje gång man försöker ta sig över den. Kanske det vore smartare att börja på en nivå som man vet att man klarar av?

 

Det verkar ju nästan som att jag har alla svar, men ändå inte gör det jag borde för att må bättre och komma framåt i livet. Det positiva är väl att jag förstår vad som är mina största problem, då vet jag iallafall varifrån jag ska börja. Det må vara lite trassligt och skört, men innerst inne finns det en styrka som bara väntar på att bli fri. När den dagen kommer vet jag inte och det är heller inget jag vill stressa fram. En sak är säker och det är att jag är på rätt väg. Jag vet vart jag vill, och dit ska jag ta mig en vacker dag.

Kommentarer

 • diana rehn

  13.03.2018 12:05 (11 dagar sen)

  oj, det är precis som jag själv hade skrivit detta! dagligen kämpar jag med känslan att inte duga/räcka till. och det är absolut ingen skillnad på situation.. sambon och barnen säger ju nog att jag duger/räcker till, men inte ens det hjälper.. och innerst inne gnaver känslan att när lämnar han mig för att jag är som jag är och aldrig egentligen räcker till

  • Staffan Nylund

   13.03.2018 21:31 (11 dagar sen)

   Hej och tack för din kommentar! Vad skönt att höra att man inte är ensam om dom här känslorna, och det är precis som du säger att det hjälper inte även om familjen säger att det duger ibland. Ha de bra! :)


 • Harriet G

  13.03.2018 17:32 (11 dagar sen)

  Känner så igen känslan av otillräcklighet. Kämpa på!


 • Silje Hovland Stavne

  13.03.2018 20:45 (11 dagar sen)

  Ha en fin kveld!


 • Tina Karlsson

  13.03.2018 21:04 (11 dagar sen)

  Ibland har vi så höga krav på oss själva att vi ska hinna med så mycket men när orken inte finns så blir man besviken på sig själv och då känns det bara jobbigt. Men det är bra du är medveten om dina problem då har du något att jobba mot att kunna bli nöjd med det du orkar höra :) <3

  • Staffan Nylund

   13.03.2018 21:32 (11 dagar sen)

   Jo det är lite så jag tänker. Får arbeta med en bit i taget och sakta hitta lösningen. Ha det bra! :)


 • Jacqueline

  14.03.2018 14:24 (10 dagar sen)

  Kämpa på <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.