fredag 9 februari 2018 - 21:31

Fredagsmys med Schyffert

Henrik Schyffert. Denna legend inom svensk humor. Han slog igenom på 90-talet med Killinggänget tillsammans med bl.a. Robert Gustafsson och Johan Rheborg. För mig var det i NileCity som jag för första gången kom i kontakt med Schyffert. Där spelade han radiohosten som intervjuade Gustafssons och Rehborgs olika karaktärer.

Efter det tog han sakta men säkert över den svenska standup scenen och med sin show "The 90's - ett försvarstal" slog han alla rekord. Efter det har han hunnit med många shower och nu är han aktuell med sin nya show "Var inte rädda". Han har redan länge turnerat runtom i hela Sverige, och nu äntligen kom han till Finland och Jakobstad!

Schyffert vann direkt han entrade scenen sin publik med några snabba och vassa skämt. Han hade t.o.m. hunnit skriva in några skämt enbart för Jakobstad, vilket förstås uppskattades. Efter att ha värmt upp publiken lite så valde han sedvanligt ut några "offer" på första raden. Under hela showen fortsatte han "förnedringen" av sina offer, och publiken kiknade av skratt.

"Vafan är det du har på dig?" frågade han en kvinna på första rad. "Det ser ut som ett skynke tagit direkt från någon teaterscen". " Det är mitt fel att ni nittitalister är så förstörda" förklarade han för sitt andra offer, en yngre man. Och skratten ville aldrig ta slut.

Mitt ibland skratten saktar Schyffert ner och tar upp viktiga saker, utan att det skulle bli tråkigt för en sekund. Det är precis som han påpekar så att vi blir lurade varje dag av alla uppvridna nyheter. Det är vi själv som väljer om vi ska tro att världen är grymmare nu än förut.

Aftonbladet och expressen tar den minsta lilla nyhet och svänger det till något som vi läsare ska klicka på. Medierna tjänar stora pengar på att skrämma upp folk.

Tänk på det före du klickar på nästa artikel om att "enligt forskning får du cancer av chips".

Var inte rädda.

IMG 20180209 190716

fredag 9 februari 2018 - 11:54

Fredagslistan

Från och med idag kommer jag att göra en lista varje fredag där jag tar upp det som är bra och dåligt, och tipsar om saker. Det kan vara egentligen vad som helst, idag kommer jag tipsa om några tv-serier bl.a. På fredagar ska man ha roligt och njuta av livet tycker jag. Därför blir det lite mer humor på bloggen idag!

Veckans hiss: Jag har fått börja blogga hos sevendays! Det är jätteroligt att så många läser det som jag skriver. Och alla fina kommentarer gör att jag vill fortsätta leverera bra texter. Tack för att ni läser min blogg! :)

Veckans diss: Den finska vintern. Kan den ta slut någon gång? Den ena dagen är det så kallt att man bara vill försvinna. Nästa dag går man med slask upp till öronen. Finns det verkligen ingen medelpunkt? Jag längtar till våren, väldigt mycket.

Veckans tips. 3 serier jag följer slaviskt:

1. Chicago fire. Serien som handlar om brandmännens vardag slutar aldrig att överraska. Det här är en riktig superserie att se i helgen, alltid lika spännande.

2. Lethal Weapon. En lite annorlunda polisserie i "bad cop&good cop" tappning. Action mixas med en briljant humor och jag är helt besatt av den här serien. Se den!

3. Swedish Dicks. Även den här en polisserie, som har vissa likheter med Lethal Weapon, men är aningen mer vrickad. Om du vill få dig ett gott skratt men även lite spänning så rekommenderas denna.

Ha en superbra fredag!

chris adamus 30858