3 bra söndagsting

söndag 22 oktober 2017 - 17:27 | 3 Kommentarer

Dags för lite konstgjord andning åt bloggen nu för att inte tvingas ta livet av den. (Jag har alltså lovat mig själv att sluta blogga helt ifall jag slinker in i en ny bloggpaus.)

Vardagen är jobbig just nu. Jag har alldeles för mycket jobb. Varje dag är superintensiv och den senaste veckan har jag gjort en massa tabbar pga stress. Inte bra. Men. Vi ska gå igenom mina to do-listor med min förman kommande vecka, då ska vi banne mig se till att det blir ändring på detta.

Det är söndag kväll, och jag har hela dagen haft en krypande känsla i kroppen. Snart börjar ännu en intensiv jobbvecka. Men här är några saker som hjälper mot den ångesten just nu:

 

1. Dumpad

Dumpad är en SÅ bra serie från Norge som finns på Arenan nu. 3-4-minuters episoder av olika dumpningar som folk på riktigt råkat ut för. Roligt, viss igenkänningsfaktor och bara så bra teve. Klick, klick.

 

2. Loppisbesök

Jag tog en loppisrunda efter kyrkan idag, och det var så skönt att strosa runt bland alla märkliga saker som folk vill bli av med. Hittade ett nytt glas att ha min tandborste i, eftersom mitt nuvarande glas flyttar ut samtidigt som min syster i lsutet av månaden. (Jag har förresten fått en ny kämppis kirrad, tack alla som hjälpte till att sprida budet!)

 

3. Tack och lov

Tack och lov är ett radioprogram med andliga önskesånger. Finns på Arenan. Jag har lyssnat på Tack och lov några söndagskvällar i rad nu, medan jag diskat, städat eller ritat. Världen får på nåt sätt sina rätta proportioner igen, av det märkliga mischmashet av andliga sånger som lyssnarna önskar. Bara typ hälften är i min egen smak, men det är något väldigt vilsamt i att Svenskfinland skickar in sina märkliga och ljuvliga önskningar, och att en trygg radioröst i lugn takt presenterar vilken inspelning av önskningarna han hittat. En njutning. Klick klick.

 

 

 

Kategorier:

Arbete Hälsa Stress

3

Kommentarer

 • Jolanta

  24.10.2017 23:44 (17 månader sen)

  Skrev en kommentar som tydligen försvann i space. Så kan det gå.
  Men hej, tack och lov! Jag tycker som du. Helt fantastiskt. Tyvärr måste jag tajma in det ´live´ på söndagkvällarna (vilket händer alltför sällan) då det inte går att lyssna på utomlands. Andliga sånger på P2 är långt ifrån samma men duger som substitut när jag behöver tryggheten och känslan av att det finns mänskor där ute som faktiskt lyssnar på sånt här och tycker det är typ normalt. Eller när jag bara vill ha bakgrundsmys när jag läser Peter Halldorf.

  • Liisa Mendelin

   25.10.2017 09:23 (17 månader sen)

   Hej Jolanta! Ja, just den där betryggande känslan av att det finns människor där ute som också lyssnar på det här och tycker det är typ normalt. :D. Kråtigt att du måste tajma in det "live" (tycker själv att livesändningen är på tok för sent kl 21 i Fin) men kanske det ger ännu mer av den där gemensakpskänslan?


 • minimalistboy.com

  18.02.2018 19:57 (13 månader sen)

  I undestand just a little but swedish, but for what I have understood this post is great. Thanks for sharing this


Skriv kommentar