8 saker jag gör i stället för att blogga

torsdag 7 april 2016 - 20:54 | 4 Kommentarer

Vet ni, jag har varit en så otroligt trött mask på sistone. Jag känner mig som en betydligt slappare version av den slaka kuken (visst har ni sett på Full Patte?). Skulle inte orka leka kurragömma. Jag är en grå mask som släpar sig till jobb varje morgon, ger all sin energi där och som sedan släpar sig hem via matbutiken.

Heltidsjobb, I don't get you. Du är så rolig men du gör mig så trött.

Eftersom jag sitter mycket framför en dator på jobbet har det inte alls lockat att närma mig bloggy när jag väl släpat mig hem. I stället har jag:

1. Tagit tupplurer. Älsk på det.

2. Yogat. (Fortfarande med Adriene.)

3. Tupplurat.

4. Läst böcker. 

Här har jag verkligen överträffat mig själv och hittat tillbaka till slukaråldern. Sedan årets början har jag läst

Oneiron av Laura Lindstedt OK 
Arra av Maria Turschaninoff OK ++
Wild av Cheryl Strayed OK +
Taivaslaulu av Pauliina Rauhala OK ++
Missdåd av Karin Erlandsson OK +

På gång: Women Who Run With the Wolves av Clarissa Pinkola Estés 

Som den systematiskt lagda märker har jag ett system: Eftersom ett av mina mål för i år är att göra min 95-procentiga finska till 100-procentig har jag bestämt att var tredje bok jag läser ska vara på finska. Efter den finska får jag koppla av med en svensk och en engelsk bok och sedan börjar varvet om från början. Har funkat bra hittills!

Så fortsätter listan över vad jag gjort i stället för att blogga:

5. Använt all google-fu jag kunnat uppbåda för att hitta bilder av den här ryggsäcken in action. Sedan har jag köpt den och inspirerad av Wild  har jag börjat drömma om att vandra. Det är ju bara att gå. Jag kan gå. 

6. Provat ungefär hundra olika glasögon med Rabbe som smakråd innan jag slutligen valde dessa:

Skarmklipp 2016 04 07 21.10.48Här kan man leka med tanken att det inte är min tunga som sticker ut ur munnen utan att det där helt enkelt är min underläpp. 

 

7. Jag har köpt färgpennor som blir vattenfärg. Ja, det är fantastiskt. Dessutom har jag målat lite med dem.

8. Jag har noterat att min underström inte är glad! Ni vet, den som vilar under ytan. På ytan kan jag ha glädjetoppar och frustrationsdalar, men den där stadiga strömmen som löper under alltihopa: den är inte glad. Jag saknar den glada underströmmen, är trött på den här jag har i stället: den trötta, cyniska, modfällda. Så tillsammans med Rabbe har jag funderat över vad det är som saknas, va jere som feilas. Vi utarbetade Glädjehanden:

GladjehandenDet finns sex olika områden som inverkar på glädjen för en Liisa. De symobliseras av handens fem fingrar och handflatan.

Tummen är kärleksrelation (den där andra tummen som skymtar är Rabbes), pekfingret är andra relationer, till vänner, familj, kolleger. Långfingret är kreativitet, ringfingret är jobb och trygg inkomst. Lillfingret är motion och hälsa och handflatan symboliserar inre frid och gudsrelation. Det är inte realistiskt att alla fingrarna ska vara fulla med färg hela tiden, det går upp och ner.

Medan jag målade den här kom jag på vilket område som just nu bara ekar tomt. Handflatan. Det är bra, då vet jag vad jag behöver skapa rum för i min vardag. (Att faktiskt skapa det där rummet är svårare.) 

Sådär. Känns väldigt privat att dela med mig av Glädjehanden men tänker att kanske någon av er också kan få ut något av den.

 

Det var allt för den här gången. Ses igen om typ några veckor om den här bloggtakten håller i sig. Ha det bra!

Kommentarer

 • Ileea

  08.04.2016 10:50 (3 år sen)

  Vad fint att få höra lite av dig, och att du vill dela med dig av din glädjehand!

  Att läsa är något jag också har börjat med igen. Det finns liksom mer tid (och förunderligt nog också ro) till det nu när jag är arbetslös. Om du tyckte om Turtschaninoff men inte har läst mer än Arra så har du mycket bra framför dig! Såväl Underfors som Anaché är verkligt bra, på helt olika sätt.

  Hoppas du lyckas skapa det rum du behöver för att få en gladare underström! Skickar dig goda tankar och välgångsönskningar.

  • Liisa Mendelin

   08.04.2016 10:53 (3 år sen)

   Ack, det är bara Underfors kvar nu av Turtschaninoffs böcker, sedan får jag väl börja spamma henne på att skriva nästa bok klar nu nej genast.

   Tack för tankarna och önskningarna <3


 • Sandra

  08.04.2016 13:57 (3 år sen)

  Hei! Jag tycker också att det är fint att du delar med dig av glädjehanden. Något att tänka på, så den lägger jag bakom örat. Jag fick också sån lust att vandra efter at han läst Wild (och sett filmen 2 (!) gånger)! Har inte skissat någon konkret plan men drömmer fortfarande om äventyret. Hoppas underströmmen ljusnar!

  • Liisa Mendelin

   08.04.2016 14:03 (3 år sen)

   Roligt att glädjehanden får hamna bakom örat.

   Jag tänker att jag nästan måste ha allt klart innan jag ser filmen Wild, vandringsskorna, trangian, tältet. Så är det bara att rigga på sig packningen när sluttexterna börjar rulla. Nånej. Men har planerat in en dagsvandring i Noux till att börja med. Det känns stort redan det.


Skriv kommentar