fredag 14 augusti 2015 - 17:34

Hejdå Åland!

Skarmklipp 2015 08 14 17.36.46

Mer än så här behövs inte. Inte för 2 sommarmånader i möblerad lägenhet.

 

Snabbt gick det. Att flytta till Åland, skaffa cykel, börja jobba, sluta jobba, sälja cykel, packa väskor, stiga på båten och glida iväg mot Åbo (och därmed Ylva och Adrians bröllop och min semester! Jeeeee!).

--

Jag sitter på Viking Grace. Det är min fjärde resa med den här båten och äntligen har jag lyckats hitta en lugn plats att sitta och jobba på. Utan alla högtalarinfon och irriterande människor. Jag ser havet glida förbi och lyssnar på loungemusik. Men saakeli att det alltid är så kallt på den här båten. Fryser rejält trots att jag har långbyxor och varm tröja. Skänker längtande tankar till mina vinterskor.

--

Åland har varit riktigt bra. Har älskat mitt jobb, även om jag inte älskat att jobbdetaljer snurrat i huvudet när jag försökt somna. Har älskat mitt boende, även om jag inte älskat att cykla långa sträckor varje dag till jobbet. Har älskat att befinna mig i det närmaste jag kommit Mumindalen, även om jag inte älskat att alla vänner och älskade varit på annat håll. Helt klart yin och yang. Kanske lite mera yin ändå (obs obs, mycket ovanligt).

Skarmklipp 2015 08 14 17.35.04

Havet. Jag älskar det. Och jag älskar att det finns så mycket av den varan på Åland.

 

Sakta börjar höstens planer utkristallisera sig. Men jag måste hålla mig i skinnet ännu i några veckor innan jag börjar nysta på jobbgrejer igen. Måste vila nu.* Måste få bli pigg igen. Härmed ordinerar jag mig själv semester. 

 

* Insikt från radioprogrammet Kropp och själ - 35 och sönderstressad.

tisdag 30 juni 2015 - 20:28

Åland!

Bild 30 06 2015 kl. 20.29

Vänner, jag har flyttat. Till Mariehamn! Det är helt kreisi. På grund av att mitt internet dog när jag och Rabbe passerade gränsen till Åland har det varit svagt med uppdateringar här, men nu ska ni få höra: 

(I all snabbhet dock, jag kommer från kvällsjobb och måste äta nånting snart innan jag hugger tänderna i bordet.)

Min flytt till Åland började med en helt fantastisk midsommarfest i Dalsbruks skärgård. Vi åkte motorcykel dit med Rabbe med tidernas mest minimalistiska packning:

Skarmklipp 2015 06 30 20.38.27

Två personer, en veckas tältsemester. Ja, jag hade för få trosor och ja, vi delade handduk. Men det gick bra. Vi tältade i Korpo och på Kökar, men sedan blev jag förkyld så vi tog oss till Mariehamn och cirka världens finaste lägenhet som är mitt sommarhem:

Skarmklipp 2015 06 30 20.40.58Den utsikten. Jag blir lugn i själen så fort jag kommer hem och slänger en blick ut genom fönstret. Där seglar båtarna, där glider de stora kryssningsfärjorna runt. Och längs stranden går den finaste strandpromenaden.

Igår började jag mitt vikariat på tidningen Nya Åland. Jag är kulturredaktör och därmed har jag redan fått kolla in ett antal konstutställningar och pratat med festivalfunktionärer. Och skriva text. Jag känner mig kompetent och det är så saakelis skönt. Senast jag jobbade som journalist var jag konstant stressad och rädd för att göra fel. Den känslan finns inte nu. Nya Åland har en underbar redaktion där alla är snälla och goa och dessutom finns det en vettig ambitionsnivå. Vi ska göra sjukt bra journalistik men vi ska inte bli utbrända.

Hopla, här har jag det bra!

 

PS. Tidigt i morgon onsdag kommer mitt första av sommarens Andrum på Radio Vega. Före sjunyheterna och efter nionyheterna. Det handlar om att vara ett vrak. Lyss!

PPS. Varje onsdag i juli är det jag som har hand om andrummen. Ba så ni vet.