måndag 12 oktober 2015 - 18:53

Ja det hände igen

Det är inte så länge sedan jag skrev att jag flyttat till Borgå, att jag börjat spinna nya rottrådar dit. Flytten rimmade på många sätt väl med mina ideal: bo mindre, enklare, längre bort från det jäkt som finns i större städer. Bo i trähus, nära vattnet, nära bra äventyrsskog.

Och det hade antagligen funkat riktigt bra, om det inte var för att jag kirrade ett heltidsjobb i Helsingfors. Så nu har jag flyttat härifrån…

Gult hus Borgå Hammars

…hit.

Rödbergen

Till Helsingfors, till Rödbergen, till mitt i böllon.

Jag flyttade från en pendeltid på i värsta fall två timmar från dörr till dörr – till en fantastisk tio-minuters-promenad. Jag flyttade från badrum och kök i grannhuset till badrum och kök tre hoppsasteg från min säng. Jag flyttade från billig hyra till dyrare variant, men från ett otroligt vardagskråtande till något som så småningom ska bli feng shui.

Nu ska jag alltså slå ner några nya bopålar här, de där pålarna som inte riktigt hann bli nerslagna i Borgåleran. Det ska väl gå. Men då får jag nog sluta upp med att läsa om Underbara Claras självförsörjning och stirra på Jonna Jintons instagrambilder. Jag behöver urban inspiration. Tips, någon? Hur skapar jag ett meningsfullt och njutbart liv i storstan?

söndag 23 augusti 2015 - 17:11

Borgå

IMG 20150819 231529

Den här veckan inledde jag min flytt till Borgå. Jag får mitt rum först i september så än så länge har jag sovit på min systers soffa. Om dagarna har jag suttit mitt bland Aku Ankkor och legomonster och gjort fruktansvärt tråkiga saker: betalat hela sommarens räkningar, rett ut kela-ärenden, köpt tågbiljetter. Jag önskar att jag en dag hade gjort allt det där klart en gång för alla, så att jag aldrig mera skulle behöva fixa grejer och betala räkningar. Jag hatar att betala räkningar.

IMG 20150819 231751

Till lunch har jag gallrat lite palsternackor från min andra systers planteringar. Palsternacka är min favoritgrönsak, alla gånger.

Skarmklipp 2015 08 23 17.13.07

En dag kom min moster förbi med två franska turister. Då plockade vi blåbär i skogen och klättrade upp på utkiksberget. Där nere ska jag alltså bo. Up high...

Skarmklipp 2015 08 23 17.13.39

... down low. Min syster har en roddbåt som man kan ro ut till spöklandskap med. Det ämnar jag göra en hel del.

IMG 20150823 170747

Den här helgen har jag fått vara med Rabbe på skrivarkurs i Labbnäs i Dalsbruk. Det var absurdt roligt på många sätt.
Labbnäs ligger vid en insjö med väldigt klart vatten, som gjort för långa njutningsfulla morgon- och kvällsdopp.

Nu sitter jag på ett kafé i Åbo och ska snart hoppa på ett tåg till Tervajoki. Ännu en av mina flyktiga resor kors och tvärs, som Rabbe uttryckte det.