Dagens människa

onsdag 17 december 2014 - 18:36 | 4 Kommentarer

Mycket på gång nu, som distraherar mig från bloggen. Graduhandledning, graduförvirrning, graduseghet. Nya böcker, nya tag, ämnesjulfest, ämnesjulfestbakis och tusen små paljetter som ska sys fast på en pytteliten tröja och bli den glitrunen paita som mitt gudbarn önskat sig till jul.

Men ett hett podtips till er alla ändå: tidningen Dagens podcast Dagens människa. Två journalister pratar med kändisar om Gud. Det är långt ifrån cheezy, det är sakligt, det är osakligt, det är roligt, det är intressant och väldigt givande att lyssna på. Det blir aldrig tråkigt. Okej, jag har bara lyssnat på tre avsnitt hittills så aldrig är väl att ta i. Men speciellt samtalen med Alice Bah Kuhnke och Magnus Betnér var helt fenomenala. Det är den här typen av bra samtal som fick mig att stanna kvar på teologiska fakulteten efter första studieåret.

Det är väldigt smart att göra pod så här, med ny gäst varje gång. Dels undviker de det där upprepandet som jag börjat tröttna på i andra poddar (förutom hos Karin och Sara!), och dels är det riktigt fiffig marknadsföring att plocka in kändisar och ge dem rum att prata om något så nervkittlande som tro.

Kategorier:

Kyrka Podcast

4

Kommentarer

 • ponks

  18.12.2014 00:32 (4 år sen)

  Betner hade ju nån stå-upp grej i en kyrka också? Eller misstar jag mig nu? I alla fall nån grej som jag minns att gjorde intryck på mig. Han pratade mycket om tro även då.


 • liteskrik

  18.12.2014 07:50 (4 år sen)

  Ja, de pratade om det i podden också, att han blivit inbjuden till kyrkor. Jag har inte själv sett det. Det är intressant, speciellt med tanke på att han är ateist (antagligen den varmaste och ödmjukaste ateist jag någonsin hört tala). Jag tror han säger nåt i podden om att kyrkorna nog inte alla gånger vet vem de bjudit in, att de faktiskt ger plattform åt en väldigt kyrkokritisk person. :)


 • Daniel Wistrand

  28.01.2015 11:36 (4 år sen)

  Såå kul att du gillar och skriver om vår podd! Ny stark säsong kommer inom kort!<br />Peace!<br />/Daniel Wistrand<br />Dagens människa


 • liteskrik

  28.01.2015 11:49 (4 år sen)

  Nämen, så kul att höra av dig! Ser fram emot den nya säsongen.


Skriv kommentar