#delaljus listan

söndag 29 oktober 2017 - 13:39 | 0 Kommentarer

Det är självklart att även jag vill fylla i #delaljus listan, så här har ni mina svar på frågorna:

 

Vad ger ljus i ditt liv?

Enkelt, människorna i min närhet. Min son, min man, mina släktingar och vänner. Jag har aldrig varit speciellt materiell av mig. Visst vill jag ha saker omkring mig, men jag värdesätter mina människorelationer mycket mer.

 

Hur överlever du höstmörkret? Mina fem knep.

1. En brasa. Jag älskar att mysa framför brasan i takkan och med ljus.

2. Böcker. Finns det något bättre att göra när man har lite egentid, än att fördjupa sig i en riktigt bra bok. (Det bästa är att kombinera punkt 1. och 2.)

3. Tv-serier. Till hösten brukar det släppas en mängd nya och gamla serier med nya säsonger. Som den tv-serie nörd jag är, så måste ju det här vara en punkt på listan.

4. Tröjor i jordnära färger. Nej, jag är ingen materialist, men stickade, tjocka tröjor är nog en av de bästa sakerna med hösten.

5. Umgås med människor. Samla ihop ett gäng kompisar eller ordna en spelkväll med familjen. Spelkort, sällskapsspel eller bara sitt och prata. Ett ord: HÄRLIGT!

 

Om du inte kan prata med en vän, vem lyssnar?

Som tur har jag blivit välsignad med ett stort gäng härliga människor som jag kan prata med. Men om nu motförmodan ingen av dem kunde lyssna på mig, så har jag ju min psykolog just nu och sen kan man ringa kyrkans samtalstjänst.


Varför är det viktigt att prata när man har det svårt?

Allting känns lite mindre jobbigt när man säger det högt. Att säga högt vad som hänger på en, är en mardröm för monstren som bor där uppe i våra huvud. Men håller vi tyst, matar vi monstren med tystnaden och de växer större. Har man otur så blir monstren så stora, så de börjar styra över våra liv.

 

Hur kunde du vara ett ljus för något annan?

Tänk att när jag läste den här frågan var min första tanke, äsch nu måste jag skriva något bra om mig själv. Jag vill ju inte boosta mig själv liksom. Där klev ett av de där monstren fram igen och jag fick be de sticka till skogs. Klart man får säga vad man tycker själv att man är bra på! Beröm dig själv för det du är bra på och var nådig mot dig själv med det du inte kan så bra. Så här har ni det; jag kan bringa ljus för andra genom bloggen och min humor.


Snart är det allhelgona. Vem minns du som har gett ljus i ditt liv? #DelaLjus #JagTänderLjus

Jag har lagt upp bilder med hashtaggen #delaljus på mina närmaste på sociala medier och skrivit en liten text under bilderna. Och till allhelgona då man tänder ett ljus för de som inte längre finns bland oss, så minns jag extra mycket min mommo som gick bort för 1,5 år sedan. Jag skrev även ett inlägg om det igår. Ni kan läsa det här.


En person jag vill skicka extra ljus till i höstmörkret

Jag vill skicka lite extra ljus till alla där ute!

 

En låt som får mig på bra humör.

Hmm, svår fråga för det finns så många bra låtar. Men här är två av mina absoluta favoriter:

[embed width=459 height=344 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/q-9kPks0IfE/hqdefault.jpg?r=34632]http://www.youtube.com/watch?v=q-9kPks0IfE&app=desktop[/embed]

 

[embed width=459 height=344 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/Zi0RpNSELas/hqdefault.jpg?r=47678]http://www.youtube.com/watch?v=Zi0RpNSELas[/embed]

Taggar:

Kategorier:

#delaljus

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar