Det är ingen fara!

tisdag 13 september 2016 - 20:09 | 0 Kommentarer

Hej på er från Rödbergens sjukstuga! Jag vaknade i morse med feber och halsont och har tillbringat hela dagen med att a) dricka heta drycker med ingefära, vitlök och citron, och b) sova. Kunde vara angenämt om det inte vore för yrseln och smärtan i halsen.

Märker att mitt senaste inlägg om att Taiwan blev Hongkong kanske ger intrycket att jag bara tycker att allt med hela resan är väldigt vämjeligt. (Speciellt den där trött-sura bilden ger ju det intrycket, haha.) Men så är det INTE.

Det är ju ett enormt privilegium att jag får åka dit. Fastän det bara för någon dag kändes som att jag hade bakat en vacker sufflé som mitt i allt pös ihop till en torr pannkaka. Men hallå: det är bara lite ändrade planer, inget mer.

Jag ska ju ändå få göra något jag drömt om länge: att tillbringa november nån annanstans än i Finland. Jag ska få vara i en ny kultur, få uppleva hur vardagen kan se ut på andra sidan jorden. Äta alla sorters street-food. Följa hack i häl på Finska Missionssällskapets informatör för det kinesiska området och se hur hon jobbar. Ja, hur kommunicerar man egentligen världsförbättring från tre länder?

Det ska också bli skönt att ta en sorts time-out. Mitt Kyrkpressen-jobb tar slut på torsdag, så resan blir ett bra sätt att få perspektiv på året som gått på KP och att smida planer för framtiden. Jag har ingen aning om vad jag ska göra i januari när jag återvänt från Hongkong. Ingen aning. Men lite time-out ska nog hjälpa mig att komma på vad nästa steg kunde vara.

Taggar:

Kategorier:

Resor

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar