Det sket sig med Taiwan

tisdag 6 september 2016 - 21:35 | 4 Kommentarer

Mitt i vår intensiva deadlinedag på jobbet ringde min praktikkoordinator. Kan du sätta dig ner, andas några djupa andetag? Är du redo att ta emot förändringar?

Jag gjorde som hon sa, och fick ta emot nyheten att min praktik till Taiwan inte blir av. Den som skulle starta om tre veckor. I stället är det nu Hongkong som gäller. Sådär bara. Det är bara down the drain med mandarinkinesiskan jag stretat på med, för  – haha! – i Hongkong är det kantonesiska som gäller.

 

Bild 06 09 2016 kl. 22.01

Haha, säger jag.

 

Det blir alltså inget barnhemsjobb och fängelsearbete, utan i stället kommunikationsjobb och engelskaundervisning. Inte illa det heller förstås, även om en av mina orsaker att göra den här praktiken var att få jobba mera diakonalt (tänk socialarbete om ordet är dig obekant) i stället för det teoretiska distanserade som jag hållit på med så mycket.

Så hej mina sponsorer (som jag faktiskt råkat få några av via bloggen, helt fantastiskt): jag kommer ändå att ha en massa intressant att berätta åt er efter praktiken, trots landbytet. Och mitt löfte om bildspel håller fortfarande i sig. Faktum är att era sekiner kommer ännu mera till pass nu – vi märkte nämligen att det inte var helt billigt att ordna om våra flyg på så här kort varsel.

Jag var riktigt miserabel i dag efter jobbet. Salla, som jag ska resa med, hade ringt Finnair och försökt avboka en del av vår resa men fått beskedet att hur vi än gör så blir det 300-400 euro dyrare än vad vi redan betalat. Våra flygbiljetter till Taiwan innebar en mellanlandning i Hongkong och vi trodde att det skulle ha gått att bara stanna i Hongkong och skippa fortsättningsflyget till Taiwan. Men tydligen innebär det att vår returresa annulleras. Det kände så hopplöst att jag köpte fryspizza och lyxglass på vägen hem och kände mig tvungen att bingewatcha Gilmore Girls hela kvällen.

Men så här är det. Det här året handlar för mig om att öva mig i tillit (så står det ju skrivet på min moodboard för 2016!). De här planändringarna får helt enkelt bli övningar i att hantera att allt inte blir som planerat, att jag inte kan ha kontroll över allt och framför allt: att ta emot de situationer som livet slänger mig i. Det är dags att placera den här resan i större händer än mina.

 

 

 

Skarmklipp 2016 09 06 21.47.42

Pinterest. En räddare när det gäller att hitta ny inspiration snabbt.

Kategorier:

Resor

4

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  06.09.2016 23:06 (3 år sen)

  Men oj! Det låter som lite tvära kast. Ni kunde ju bara gå på toaletten i hong kong och "råka missa flyget" vidare ;)


 • Liisa Mendelin

  06.09.2016 23:11 (3 år sen)

  Tvära kast indeed. Det är nog en undantagssituation från organisatörens sida. Jag har också tänkt tanken med toaletten, men tyvärr måste man ha en genomförd boarding för att inte returbiljetten ska raderas. Typ.Så jag har fantiserat om att klä mig kamouflage och bara ställa mig vid väggen i den där boarding-tunneln tills flyget har lyft.


 • malin/ en gul apelsin

  07.09.2016 13:05 (3 år sen)

  Å nej, vad jobbigt! Men om inte annat så blir du bra på att ställa om dig och go with the flow, sen när det här har löst sig kommer nästa eventuella motgång i livet att kunna tas med en klackspark. Kram!

  • Liisa Mendelin

   07.09.2016 13:08 (3 år sen)

   Ja du har rätt. Redan nu börjar det kännas lite lugnare. Jag ska ju ändå få ett äventyr till livs! Och det är nog lite spännande att vara tvungen att släppa kontrollen, det måste jag medge.


Skriv kommentar