En otypiskt bra sjukskrivningsdag

onsdag 8 mars 2017 - 21:50 | 3 Kommentarer

I dag var en bra dag. Jag var till en sjukskötare som sade att mitt beslut att göra slut var väldigt järkevä (vettigt) men att det nu bara är så att känslorna får stå ut med att bli påtrampade av förnuftet ett tag. De är liksom lite långsammare. Sjukskötaren hade glasögon som fick hennes ögon att se lite större ut. Hon rekommenderade mindfulness.

Efter det gick jag till Georgsgatans simhall (bra att passa på när jag ändå kommit mig ut ur lägenheten) och lyckades för första gången i min historia av besök vid denna inrättning tajma besöket så att jag fick ha nästan hela "snabba simmare"-banan för mig själv. Det! Och jag simmade utan att räkna varven, försökte i stället njuta av att min kropp klarar av att simma. Vara i vattnet, njuta av rörelsen, fantisera att jag är en fisk (jag kan väl inte vara den enda som gör det?). 

Sedan gick jag till Akademen och gick bananas. Köpte lite för mycket böcker och tidningar. Men det var bra grejer, lovar. När jag satt i en fåtölj där inne och avsvettade mig – ni vet när man går inomhus för länge med vinterjacka och pälsmössa och bara behöver ta av jackan och sätta sig ner en kvart – så då whatsappade Suvi-Tuulia mig och bjöd in till häng och kamratstöd medan hon skulle visa upp sin nuvarande lägenhet för potentiella nya hyresgäster. Jag gick dit och glömde totalt bort alla möjliga andra evenemang jag kunde ha deltagit i på kvinnodagen. Det fanns ju så många bra, men det bästa var nog ändå att få vara en stund i Suvi-Tuulias närhet. Hon är så rolig och vettig och obrydd precis där det är vettigt att vara obrydd ("de som kommer hit på visning har berättat så mycket om sig själva i sina mejl, men jag bryr ju mig inte alls").

Väl hemkommen har jag ätit ravioli med stekt-vitlök-och-spenat-röra. Det är min bästa enkla mat just nu. Jag alternerar den rätten med Dr Oetkers spenatpizza on and on and on. Måste komma på nån rätt utan spenat snart annars kommer jag att överdosera det gröna guldet.

Så i dag var en bra dag. Men nu på kvällen känner jag igen hur hjärtat börjar bulta snabbare och ångesten kommer krypande. Det känns som att tinningarna trycker in några millimeter mot hjärnan och som att jag får en klump i halsen. Försökte vara förutseende och ta ångestmedicin i god tid, men det hann bli ett glapp här innan den kickar in. Bara att andas 4-5-6-andningen* och distrahera mig med bloggskrivning tills det går över.

Nu sömn. Tror jag behöver vila hela morgondagen efter de här eskapaderna.

 

Skarmklipp 2017 03 08 22.24.53En trött nyckelpiga på Femkantens hälsostation i dag. Jag var piggare än den och kände mig lite skadeglad.

 

 

*Andas in medan du räknar till 4, håll andan medan du räknar till 5, andas ut medan du räknar till 6. Smart tips från en av Sandra Beijers bloggläsare. Förstår ni varför jag stormgillar hennes blogg just nu?

Kommentarer

 • Ileea

  08.03.2017 22:46 (23 månader sen)

  Så fint att du hade en bra dag idag! Jag är lite nyfiken på vad du köpte för bananas i Akademen. (P.S. Jag låtsas inte att jag är en fisk när jag simmar, men däremot kan jag vara delfin, sjönhäst eller sjöjungfru ibland! Fast jag simmar heller aldrig i någon av banorna, speciellt inte i den snabba. Jag bara skvalpar omkring på fria området.)

  • Liisa Mendelin

   09.03.2017 12:07 (23 månader sen)

   I got them bananas for ya now. :D Åh ja, sjöjungfru! Det händer mig också. Sjöhäst vore nåt nytt. Ibland, om jag bara ligger och flyter, så tänker jag mig att jag är en sjöko. Så avundsjuk på deras liv.

   • Ileea

    09.03.2017 12:28 (23 månader sen)

    Sjöko är mycket bra sinnesbild också! Sjöhästen har nog sitt ursprung från när min syster och jag simmade/lekte i vatten som barn. Då kunde en av oss vara sjöhäst och den andra en sjöjungfru som rider på sjöhästen. Jag är säker på att Disneys Ariel har något med saken att göra :D


Skriv kommentar