Färdig med praktiken!

lördag 1 december 2012 - 12:24 | 2 Kommentarer

Maigaad alltså, så skönt det var i morse att vakna och veta att nu är praktiken över, och jag lever! Nu kan äntligen magknipet sticka iväg till nån annans mage, och nu kanske jag återfår min förmåga att somna genast jag lägger huvudet på kudden.

Det har varit en underbar praktik på många sätt, jag har lärt mig tusen saker och träffat härliga människor. Men det är också krävande att befinna sig i en helt ny social kontext utan kodkarta. 

Nu ska jag bara packa och städa och sen ta tåget till Vasa. Som jag saknat. Saknat de andra mediaettorna, saknat Fredrik. Saknat mitt hem.

För att understryka hur bra fiilis jag har kan jag berätta att soundtracket just nu är Marit Bergman. Jag hade glömt hur bra hon är. Alla album finns på grooveshark. Lyssna vetja.


Och historiens längsta PS. 
Jag har haft tre praktikperioder i år. Här kommer de, ordnat enligt hur paha dödlighetskänsla jag hade klockan 17.20 varje dag:

1. Själavårdspraktik på sjukhus. Att varje dag prata med folk som snart ska dö tar verkligen musten ur en Liisa. Pluspoäng för att det var så givande att få ta del av människors livsberättelser, och för att det kändes viktigt. Minus för att jag måste knåda fram livslust varje morgon innan jag for till jobbet, den kom inte av sig själv de där veckorna.
2. Journalistpraktik på Husis. Att sätta sig in i helt nya ämnen så att man kan skriva sant om dem tar tid, och en Liisa blir lätt stressad om hon tror att det finns minsta risk att hon skriver något inkorrekt. Att skriva om bittorrenter var således från hell, men lärorikt. Att jaga politiker och poliser på telefon var förvånansvärt kul. Plus för att jag fick skriva så mycket, minus för den lilla rädslan att göra något fel.
3. Praktik i religiös fostran på skribaläger. Det kom aldrig ett 17.20, för på skribaläger är man på jobb hela tiden. Och om Liisa jobbar hela sin vakna tid sover hon som en stock på natten, stort plus det. Plus för ungdomarna också, jag älskar deras energi. Minus för fast-på-en-och-samma-plats-i-en-vecka-faktorn.

Kategorier:

Studier

2

Kommentarer

  • Lev mer på mindre

    03.12.2012 08:12 (6 år sen)

    Grattis till avklarad praktik. Oj, vad det där lät präktigt! Men grattis ändå : )


  • Liisa Mendelin

    04.12.2012 19:09 (6 år sen)

    ...och präktigt är precis vad det är! Tack!


Skriv kommentar