Fastefail

onsdag 4 mars 2015 - 22:09 | 4 Kommentarer

Präktigheten hos den här asketen fick sig en törn i början av veckan.

Eftersom min fasta har paus på söndagar så grävde jag fram en fetaost från frysen och gjorde en rätt tråkig grönsaker-och-fetaost-i-ugn-grej. Min helg innehöll en del ångestrelaterade saker så söndagsmaten blev inte den där festen som jag drömt om inne i veganveckan. Den där osten var liksom bara där, helt utan ordentlig eftertanke eller uppskattning. Dessutom gjorde jag alldeles för mycket av den där maten. Det fanns inte heller någon att dela den med så jag åt resterna av den både måndag och tisdag, dagar som egentligen borde vara vegandagar under fastan. Inte nog med det: på måndag råkade jag äta getostsås till min lunch, och hällde mjölk i mitt te på tisdag. Fail.

Men så går det väl i de flesta fastor som handlar om viljestyrka. När jag shoppingfastade ett år köpte jag ändå ett par skor. Däremot när jag fattigdomsfastade var det omöjligt att avvika från fastan eftersom jag redan gett bort hälften av mina pengar i början av fastan.

Oh well. Nya tag nu. Jag hittade ett recept för en krämig mexikansk sås gjord på cashewnötter som lät inspirerande. Tror det blir veganska burritos till helgen.

Veganmat vermicelli linsröra 2015 03 04 22.23.37Ikväll hittade jag ändå lite improvisationslusta tack vare ett paket risvermicelli (nudlar) som jag fick av en studiekamrat som var allergisk för dem. Kokade nudlarna, stekte dem med gröna bönor. Under tiden skar jag upp avokado, päron och paprika. Rörde ihop en sallad av det hela, kom på att jag kunde slänga i de smått misslyckade rostade kikärterna jag gjorde i helgen. Kronan på verket blev min allra lättaste linsröra (röda blötlagda linser + soltorkad tomat + stavmixer). Nam!

Kategorier:

Mat Veganfasta

4

Kommentarer

 • Nanó

  05.03.2015 01:09 (4 år sen)

  inspirationstips från mig - pitabröd! kan varieras i oändlighet :) veganska tortillas är också så gott att jag blir hungrig bara jag tänker på det!

  http://www.underthehighchair.com/2009/04/diy-pita-bread.html?m=1


 • Liisa Mendelin

  05.03.2015 10:28 (4 år sen)

  Geni!

  Tack för tipset!


 • ylva

  05.03.2015 14:38 (4 år sen)

  Oj kära du, vi kan va misskyckade tillsammans. Jag hade svinlång arbetsdag på tisdag och måste gå direkt till arbis, o hade inte förberett mig med matsäck. Jag HADE kunnat va principfast o köpt det enda veganska arbiskafet sålde - minifruktsallad - men jag orkade inte med monsterhungern, så jag köpte en ostdränkt panini, o tog t.o.m. emot mjölkchoklad av en vän. Bu. Var int sur på ätandet i sig - man måste ju prioritera - men över att jag inte haft mer framförhållning och jobbat med begränsningen. Suck. Men nya tag!

  • Liisa Mendelin

   06.03.2015 10:25 (4 år sen)

   Åh ödessyster, så tröstande att höra. Det verkar vara just framförhållningen som är utmaningen i vår fasta. Och att orka vara kritisk till allt som kommer på lunchbrickan (det kan ju finnas mjölk i BRÖD?). Puh. Men vi fortsätter kämpa, och det kan ju hända att vi lär oss framförhållning genom just sådana här erfarenheter.


Skriv kommentar