måndag 30 november 2015 - 21:59

Heimani mett + fasterapport

Efter fem dagar av ynklighet blev jag äntligen frisk i söndags!

Mirakulöst nog hände detta:

Jag tog en härmed-är-jag-frisk-dusch, släpade ner två lass tvätt till tvättstugan, släpade upp tre lass grunkor till vindsförrådet, justerade möbleringen, packade upp mina böcker (och förstod först nu hur mycket jag saknat dem, hur mycket del av min personlighet de är), hängde upp mitt enda julpynt och improviserade en adventsljusstake. Hade tänkt hälsa på syskonbarn och kuta iväg till adventskyrkan också, men nån reson fick det vara. Jag var ju ändå toipilas (superbra finskt ord).

Tänker friskheten till ära göra en Amanda och bjuda er på sällan skådade bilder från mitt nya hem. Varsågoda, ett hörn av hemmet från två olika vinklar:

adventshem

Mitt master bedroom sett från köket. Framme i vänstra hörnet kan ni skymta min adventsljusstake: fyra värmeljus på ett fat. Avancerat.

 

adventshem2Och här ser vi mitt master bedroom sett från hallen, med mitt enda julpynt hängande i fönstret. Jag delar alltså en tvåa med min syster och mitt rum är egentligen ett vardagsrum med ett jättestort fönster och tre dörrar. Tämligen svårt att inreda, men sakta sakta närmar jag mig hemkänsla. Och hemkänsla, det är allt jag begär.

---

Och som sockret på bottnen och bonusen på chefslönen: en kort rapport om adventfastans första dag!

Jag har njutit massor av att ha något som tvingar mig bort från facebook, instagram och twitter. Inte alls svårt att hålla mig borta från insta och twitter, men dessvärre behövde jag kolla några grejer på fb i jobbärenden i dag. Men innan jag loggade in sade jag tyst för mig själv vilket mitt syfte var ("kolla in den fb-gruppen, söka upp den infon"). Lyckades hålla mig från att börja scrolla ner i flödet, hurra.

En sak som Rabbe säkert sagt många gånger (den myslurven har varit borta från fb i snart ett år!) men som först nu sjönk in hos mig är följande: den mesta infon på fb är ju onödig. SANT. Det är njutbart att inte ha den infon i min skalle nu.

söndag 23 mars 2014 - 22:12

SNAKK:s stillista

Jag vill göra allt Linn gör och således nappar också jag på denna lista, kan mycket väl hända att det är första blogglistan evör jag gör!

Min stil i tre ord: 90-tal, bekväm, rolig.
Det här plagget skulle aldrig komma nära min kropp:  Jag är den som i något skede klär mig i allt. Bara rätt tid och stund infaller så virar jag in min kropp i plagg jag tidigare tyckte var fula. Men just nu är det väldigt osannolikt att jag tar på mig en onepiece, eller en axelbandslös brudklänning.
Just nu har jag på mig: två par leggings, blå benvärmare från loppis, äckliga syntetstrumpor och min allra dyraste tröja någonsin: en ljusgrå kashmirhuppari.
Det här är en bild på mig när jag kände mig bekväm: 
En fredagsoutfit. Ett tvåeurosfynd från UFF, sydde in och knöt en knut. Blev nöjd. Har också så småningom börjat bli klar med att gå in mina Duckfeet, de känns inte så klumpiga längre.
Va fasen, jag hittade en till bekväm outfit:
Mina bästa loppisgraviditetsjeans, som jag varit tvungen att sy in flera knappar på, så att de inte ska trilla av min icke-gravida mage. Min favoritgråa tröja från loppis. Ett favorit-taizékors.Verkar vara nyfriserad också. Fiilis.
Det här är en bild på mig för länge sedan:
Sommaren 2009. Något helt annat än i dag.
Jag känner mig allra snyggast i: Enkla plagg, med intressant skärning. Typ en svart trikåklänning med långa ärmar, v-ringning och en påsaktig fåll med fickor. Och en randig tröja med stor halsringning och A-linjad siluett.
Mitt favoritplagg just nu: En svart bastopp i stadig trikå från ginatricot som jag fick av Riikka när vi var i Indien 2012. Den är så himla bra.
Min stil hemma med tre ord: Heh, just nu bor jag i ett hem som inte är mitt, men stilen är denna: Vitt, avskalat,  lite bohemt. Väldigt vackert, men efter en månad med dessa vita väggar, vita soffa, vita gardiner höll jag på att bli riktigt deppig. Hittade rosa gardiner på loppis och tycker mig ha räddat situationen.
Jag skulle aldrig inreda med: fejk-trämöbler. Låter väldigt snobbigt, men jag får obehaglig hudpirr när jag betraktar möbler av faner med en såndär plastyta med ljust trämönster fastklistrad på ytan. Jag har också väldigt svårt med färgen ljusblå, och föremål som inte fyller en funktion.
Pryl jag suktar efter: En stoooor krukväxt, gärna en kultapalmu (som jag köpte åt min syster i inflyttningsgåva nån vecka sedan, det var förvånande hur självklart BRA det kändes att ge bort något en verkligen suktar efter själv, att ha egen garanti på att presenten är bra).
Mitt bästa stylingtips: Rensa bort allt som inte är vackert eller i användning. Försök möblera så att det första du ser när du kommer hem är något vilsamt, typ en soffa. Det gjorde susen i mitt hem.
Min favoritplats hemma: Soffan, eller sängen. Den här lägenheten har världens största säng med världens bästa madrass. Har aldrig förr sovit så här gott. (Eller jo det har jag, sover alltid som le stock, men vet inget annat sätt att beskriva hur bra sängen är.)
Mitt problemhörn hemma: Köket. Det är så litet att det inte går att vara två där. Dessutom saknas taklampa. Det är alltid väldigt mörkt, ibland ser jag inte löken jag skär.