Ja det hände igen

måndag 12 oktober 2015 - 18:53 | 5 Kommentarer

Det är inte så länge sedan jag skrev att jag flyttat till Borgå, att jag börjat spinna nya rottrådar dit. Flytten rimmade på många sätt väl med mina ideal: bo mindre, enklare, längre bort från det jäkt som finns i större städer. Bo i trähus, nära vattnet, nära bra äventyrsskog.

Och det hade antagligen funkat riktigt bra, om det inte var för att jag kirrade ett heltidsjobb i Helsingfors. Så nu har jag flyttat härifrån…

Gult hus Borgå Hammars

…hit.

Rödbergen

Till Helsingfors, till Rödbergen, till mitt i böllon.

Jag flyttade från en pendeltid på i värsta fall två timmar från dörr till dörr – till en fantastisk tio-minuters-promenad. Jag flyttade från badrum och kök i grannhuset till badrum och kök tre hoppsasteg från min säng. Jag flyttade från billig hyra till dyrare variant, men från ett otroligt vardagskråtande till något som så småningom ska bli feng shui.

Nu ska jag alltså slå ner några nya bopålar här, de där pålarna som inte riktigt hann bli nerslagna i Borgåleran. Det ska väl gå. Men då får jag nog sluta upp med att läsa om Underbara Claras självförsörjning och stirra på Jonna Jintons instagrambilder. Jag behöver urban inspiration. Tips, någon? Hur skapar jag ett meningsfullt och njutbart liv i storstan?

Kommentarer

 • Ileea

  12.10.2015 19:25 (3 år sen)

  Kära nån! Själv har jag bott på två olika ställen i Åbo under mina snart sju år här, och det är fullt tillräckligt - jag avskyr att flytta. Hoppas att du hittar din feng shui i Rödbergen! Finns det någon trevlig skog eller något fint vatten i närheten, som du kan ty dig till då storstan blir alltför påtaglig?

  • Liisa Mendelin

   12.10.2015 19:33 (3 år sen)

   Jag avskyr också flyttar, ändå drar jag till mig dem som om de vore flugor och jag gammal fruktsallad... Här finns fina parker, en lång strandpromenad och många fina kaféer. Så förutsättningarna är inte alls dåliga. En härlig kyrka finns också i närheten, med bra Tomasmässor varje söndag. Tror bara att själen behöver lång tid att landa.

   • Ileea

    13.10.2015 18:07 (3 år sen)

    Parker, strandpromenad och kaféer låter som väldigt bra förutsättningar, ja! Sådant kan säkert hjälpa själen att landa.


 • Nanó

  12.10.2015 19:36 (3 år sen)

  Grattis till heltidsjobbet, låter lyxigt :) Och att flytta till ett mindre urbant område senare i livet går ju också alltid! Jag funderar själv mycket på vad som händer nästa år och var jag kommer befinna mig - vi får se.

  • Liisa Mendelin

   12.10.2015 19:42 (3 år sen)

   Tack! Det är ett ettårigt vikariat, så en evig lösning är det ju inte. Men vet inte om jag skulle vilja ha en sådan heller. :)

   Jag försöker tänka att det just nu är tid för mig att bo här, att det senare kan bli tid för något annat. Måste bara hitta ett sätt att omfamna detta.

   Lycka till med dina funderingar!


Skriv kommentar