Liisas tre julklappstips

söndag 25 november 2012 - 17:12 | 2 Kommentarer

Hej, visst vet vi alla att de flesta julklapparna bara är krafs? Färdigpaketerade doftljus från Anttila, trassliga smycken från Vero Moda eller en pyjamas i elektriskt material. En massa materia som måste tas hand om. I något skede åker de till loppis eller blir pryl nummer 6000070090930004 på världens sopberg.

Om du inte kommer på en gåva som mottagaren faktiskt har behov av och som du vet kommer att användas dagligen i minst tre år framåt, så kommer här mitt råd: GE INTE EN MATERIELL GÅVA.

Ge i stället:

1. Närvaro. Var en närvarande och lyssnande människa mot den du vill ge en gåva åt. Det är den finaste gåvan, att hen får tala till punkt och känna att någon hör och förstår. Då behöver man ingen body lotion från H&M.

2. En tjänst. Igår gav jag min julklapp åt syster Maija som jag är lahjavastaava för i år. Det såg ut så här:

 

                                                    Notera gärna lapparna som pedagogiskt förklarar var trosorna nuförtiden bor.

3. Världsförbättrargåva. (Semi-materiell.) Som till exempel min syster Lauras bildprojekt. Ge bort ett konstverk och skänk pengar till asylhjälpen. Här är Facebook-sidan.

Klicka på bilden så kommer du till bildgalleriet!


Det var det. Onödiga julklappar är från Hin Hole. Frid!

Kategorier:

Konsumtion

2

Kommentarer

  • Maija

    25.11.2012 19:01 (6 år sen)

    Min fina garderob! Ett annat tips: iaid, liten organisation som har fyra barnhem i Indien. http://www.i-aid.org/fi/index.html


  • Liisa Mendelin

    29.11.2012 19:52 (6 år sen)

    Thänks!


Skriv kommentar