Mineraldeoderant

tisdag 14 april 2015 - 10:05 | 7 Kommentarer

mineral deoderant

Min syster Hanna och jag har under de senaste tio åren testat antagligen alla ekologiska deoderanter i hela världen. Den här mineraldeoderanten är bäst.

Jag grävde fram den igen för några månader sedan när jag fick utslag av en konventionell deoderant jag förletts att köpa. Hade inte råd att köpa en ny (ja, så illa är det just nu) så jag blev världens gladaste när jag hittade den här mineraldeoderanten i gömmorna. Köpte den för säkert 8-9 år sedan, använde ett tag men glömde bort den när det blev viktigare att köpa någon deoderant som reklamen sa åt mig att köpa. Så glad att jag hittat tillbaka till den här, för den är som sagt bäst. Den kliar inte, luktar inte och innehåller inga av de skumma kemikalier som vanliga deoderanter gör.

Mineraldeoderanten är en "sten" som man stryker på i rena och våta armhålor efter duschen. Det tunna minerallagret som lämnar på huden eliminerar de bakterier som skapar svettlukt men hindrar inte huden från att svettas. Här kan du läsa mera om den (på finska, sori sori sori).

Någon annan som testat mineraldeoderanten?

Taggar:

Kategorier:

Ekologi Konsumtion

7

Kommentarer

 • Jolanta

  14.04.2015 13:33 (4 år sen)

  Jag kör mineraldeo! Jättebra tycker jag. Men då är jag en person som faktiskt inte svettas så hemskt mycket, vilket jag är glad över! ;)

  • Liisa Mendelin

   16.04.2015 10:57 (4 år sen)

   Roligt att höra att du också har den! Jag hör emellanåt om dessa mytomspunna varelser som inte svettas så mycket. Ni är fascinerande.

   • Jolanta

    17.04.2015 12:45 (4 år sen)

    Alltså, när jag svettas så svettas jag. Men det tar längre än andra för mig att börja svettas. Ett tag i min handbollskarriär var jag säker på att det berodde på att jag hade dålig kondition. Men jag googlade mig till att svättmängden inte är konditionsberoende utan individuell. Så sen dess har jag uppskattat att jag inte svettas så mycket. Fast då jag nu blivit lurad på spinningspass med en kollega så märker jag att jag nog också svettas. Kollegan skrattade åt mig då jag sade att jag fick "bastu-svett" av spinningen... ;)


 • ett ritstift i din rumpa

  15.04.2015 19:17 (4 år sen)

  jag har en mineraldeodorant som jag använder i perioder, borde kanske söka fram den igen!

  • Liisa Mendelin

   16.04.2015 10:56 (4 år sen)

   Ja! Sök fram sök fram. Den verkar vara en periodvara, som vi emellanåt använder helt saliga tills den slutar funkar/vi får för oss att konventionella deodoranter är bättre/vi får lust att prova på nån ny ekodeo.


 • Katarina

  22.04.2015 00:13 (4 år sen)

  åh vad bra, tack för tipset! har testat på alla möjliga ekodeodoranter och gjort egen deodorant utan att jag hittat nån som jag trivs med.

  PS. gillar din blogg mycket :)

  • Liisa Mendelin

   22.04.2015 20:39 (4 år sen)

   Hoppas den funkar för dig också! Det verkar vara så himla individuellt med just ekodeoderanter.

   Kul att du gillar min blogg!! Bra att du länkade till din blogg också, härligt att läsa dina texter om minimalism, för det är något jag själv också kämpar med och strävar mot.


Skriv kommentar