Naiva jag + video om terapi

måndag 26 februari 2018 - 22:51 | 6 Kommentarer

Puh, behövde ta en paus från bloggen i några dagar efter allt rabalder kring mitt fastande. Det är lite sjukt egentligen, hur sårbar jag gör mig själv genom att gång på gång skriva så öppet om något som är så intimt som tro. Det finns ju massor av människor som bara går runt och bär sådant inom sig eller bara delar det med en liten krets, och det verkar ju gå bra att leva så också. Varför ska jag så ofta öppna munnen och bara blablabla så här sa Gud till mig idag? Och mötas av hårda ord om att jag gör narr av min skapare och inte läser bibeln tillräckligt mycket.

Som jag skrivit tidigare så tar inte kritiken lika hårt på mig längre. Kanske för att jag fått distans mellan mig själv och det jag släpper ut i offentligheten, eller för att jag överlag har en väldigt blasé inställning till det mesta som sker runtom mig just nu. Men hårda ord är ändå hårda ord, och när de riktas mot något så naivt och intimt som min personliga tro, ja, då blir jag oundvikligen lite uppgiven och trött.

Men det var inte det jag skulle blogga om! Jag ville bara göra en snabbis och tipsa om en fin liten video jag hittade i kväll, när jag scannade av internet efter videor som förklarar vad jungiansk psykoterapi går ut på.

Se bara på denna lilla pärla, som väldigt odramatiskt på tre minuter förklarar vad terapi är:

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/OxuZiqY5ypU/hqdefault.jpg?r=48995]http://youtu.be/OxuZiqY5ypU[/embed]
Många saker känns blasé i mitt liv just nu, men att jag får gå till en terapeut i morgon hör absolut inte till de sakerna. <3

Kategorier:

Hälsa

6

Kommentarer

 • Ylva

  26.02.2018 23:33 (12 månader sen)

  Jag är glad att du delar med dig av din tro!! Det är så himla fint tycker jag! Tycker det känns som om du har lite samma relation till Gud som jag har. För mig har han varit den lilla röst av kärlek och förnuft som har tagit sig igenom min självmedvetenhet och mitt självförakt. Låter så fånigt att säga att Gud pratar med mig och det han säger är typ att jag är bra men så kan det vara! Är noll procent teologiskt bevandrad men det är det som har fått mig att behålla min tro genom allt.

  • Liisa Mendelin

   27.02.2018 10:50 (12 månader sen)

   Åh, du också! Tack för att du berättar, att du också hör den lilla lilla men envisa rösten. Liten röst men stort budskap: kärlek och förnuft minsann!


 • The Futurista

  27.02.2018 22:22 (12 månader sen)

  Vad fint att du har valt att unna dig terapi, och tack for att du skriver om det pa bloggen sa att flera personer kan bli inspirerade att ta hand om sin egen psykiska halsa. Tack for en fin blogg! :)

  • Liisa Mendelin

   27.02.2018 23:54 (12 månader sen)

   Tack! Jag är helt salig idag efter min terapi. Känns som att det är första gången på evigheter som jag känner mig glad! Så bra grej. Alla borde få möjlighet att gå i terapi.


 • Anna (Hongkong)

  01.03.2018 19:24 (12 månader sen)

  Du är iaf min främsta teologiska förebild. Kärlek och värme(kyla just nu..) från Stockholm!

  • Liisa Mendelin

   04.03.2018 18:09 (12 månader sen)

   Naaaaw! <3 Tack Anna! Värme till dig med!


Skriv kommentar