Tämja kalendern

fredag 15 januari 2016 - 21:10 | 3 Kommentarer

Vet ni varför jag inte bloggat på tio dagar? Nå, det är ju inte världens konstigaste att jag har mina sporadiska bloggpauser. Orsaker är det lätt att gissa: stress, mycket på gång, motivationsbrist. Ja, de orsakerna är alla sanna, men den springande punkten är denna:

Jag har skrivit in bloggtid i kalendern.

Jag, som de senaste två åren levt hyfsat väl utan fysisk kalender (mobilens kalender har räckt bra) har nu införskaffat mig en redig kalender med skilda rutor för "goals this month", "action steps" och "rewards". Jag borde ha tagit det lugnt men kalendern var alldeles för färggrann och inbjudande. Jag skrev in allt världens i kalendern och plötsligt var mitt januari fullproppat med just det: allt världens.

Ett av mina goals för januari var att satsa mer på bloggen. Så jag bokade in varannan kväll för det, tänkte att en takt på ett inlägg varannan dag låter hälsosamt och bra. Kvällsrutorna fylldes dessutom med idéer. Fortsätt svara på frågestunden. Uppdatera länklistan. Blogga om noppning av kläder.

Urk. Det kändes inspirerande när jag skrev in mina bloggämnen, men sen när arbetsdagen var slut och jag visste att nu är det "bloggdags hela kvällen" så kändes det allt annat än inspirerande. Det blev ett krav.

Och den här bloggen ska ju vara min kravfria zon. Platsen där jag skriver av hjärtats lust, inte av pliktkänsla.

Min nya kalender kan nog vara helt bra ännu, men jag måste lära mig att tämja den först.

Februari får bli tämjningsmånaden.

Kommentarer

 • Ileea

  16.01.2016 21:47 (3 år sen)

  Vad fint att höra att din blogg är en kravfri zon. Jag försöker hålla min blogg som detsamma, vilket förstås gör att det blir sporadiskt.

  Jag har haft fysiska kalendrar sedan femman i lågstadiet och köpte för första gången på tre år inte en svart, utan en lila med guldmönster. Inspirerande värre!

  • Liisa Mendelin

   18.01.2016 09:51 (3 år sen)

   Måste kanske erkänna att kravfriheten är ett mål snarare än en ständig verklighet. Men det är så jag vill ha det, annars är det inte roligt och då kan jag lika gärna lägga ner hela rasket.

   Lila med guldmönster låter bra! Min kalender är också färgglad, faktiskt v ä l d i g t färgglad. Hoppas förstås att det gör livet färggladare också.

   • Ileea

    18.01.2016 12:40 (3 år sen)

    Jo förstås, jag tänkte också med min blogg att "här ska jag skriva vad jag vill, när jag vill, hur jag vill", men nog inser jag ju att jag både strukturerar och censurerar mig på sätt jag inte hade planerat. Men må så vara! Som du skriver, om det inte är roligt så är det inte värt det - och hittills är det roligt.


Skriv kommentar