Urvattnad

tisdag 20 oktober 2015 - 21:28 | 2 Kommentarer

Skarmklipp 2015 10 20 21.15.39

Fastän jag inte har barn känner jag igen mig i krönikan om kvinnor som går sönder. Den där tröttheten.

Jag fyllde år igår. (Jee, 27. Jaa, åldersångest.) Som sig bör vid årsdagar tänkte jag tillbaka på tidigare år och slogs av att det gått många födelsedagar då jag inte orkat ställa till med baluns (inte heller nu).

Några år sedan ordnade mina vänner en överraskningsfest åt mig. Fastän det var något av det finaste som någon gjorde för mig det året så minns jag mest att jag var väldigt trött på festen och lite besvärad över att jag inte orkade vara en festvärdinna just då.

När jag tänker på min studietid är stress något som ofta dyker up. Förstås inbakat i en massa roligheter, men ändå. Tror att varje studieår präglades av stress, förutom det sista, då jag hittade en fin feng shui i mitt graduskrivande. Men även då var jag stressad eftersom tidsramen var så galen.

Det är som om mitt grundtillstånd är att det alltid finns något som borde fixas. Något mejl som ska skickas, räkningar som ska betalas, en flytt som ska planeras. Ett arbete att lära sig (visste ni att jag inte bara flyttat 5 gånger de senaste två åren utan även haft 5 olika jobb under samma tidsperiod?).

Alltid ett behov av "att göra-listor".

Fastän jag blivit bättre på att skala bort och säga nej tycks det inte hjälpa. På sistone har jag sagt nej till:

– att ordna en födelsedagsfest
– att åka på en akademisk konferens i Lissabon där jag skulle ha fått presentera en helt egen vetenskaplig artikel
– att gå klart en väldigt bra kurs i kreativ aktivism i Stockholm

Tre saker. Då borde det ju ha frigjorts tre kubikmeter bråte från mina axlar. Men nä. Det där enklare livet är ibland så väldans svårt att nå.

Kommentarer

  • Jag

    20.10.2015 22:41 (3 år sen)

    Grattis på födelseda'n!


Skriv kommentar