Vattenmelon och pizza

lördag 27 maj 2017 - 20:36 | 0 Kommentarer

Nog med breakupp-depp för ett tag nu. I stället tänker jag fylla i en sommarlista! Hittade den här fina hos Sandra Beijer

 

Mina planer för sommaren:

Jag tänker åka på yogaretreat till Kadermo utanför Hangö, en repris från förra sommarens succé. Sen blir det en tvärs-över-Norden-turné: Åbo, Mariehamn, Stockholm, ev. Gotland, Göteborg, Oslo. Förhoppningsvis kan jag vandra och sova mycket utomhus i min nya Ticket to the Moon-hängmatta!

Konsten ska stå i fokus i sommar. Jag hoppas på att måla mycket och se många snajsiga utställningar.

I augusti blir det Humlefestival för hela slanten (som verkligen inte är stor, festivalen kostar inte många sekiner). Kom med så ses vi där! Här hittar du mitt hyllningsinlägg till förra årets festival.

 

Skarmklipp 2016 08 16 18.28.14Foto: Petter West


Här badar jag helst:

Jag har gått och blivit kär i Allas Sea Pool mitt i Helsingfors. Har varit där tre gånger den senaste veckan och njutit av det varma vattnet och den krispiga luften. Och lugnet, trots att det är mitt i stan. Där ska jag plaska runt så mycket jag bara kan i sommar.

 

Bästa sommarstället:

Ön Pungalot utanför mina föräldrars hem i Maxmo. Man ror dit på fem minuter och den är perfekt för piknik, tältning, simhopp eller äventyrsvandring med barn.

 

Skarmklipp 2017 05 27 21.39.18

 

Hur länge ska du vara ledig?

Två månader, aaw yiss. Den längsta semestern sedan jag var tolv (började sommarjobba som 13-åring så sommarledigt är exotiskt). Hela den tiden ska det bara glidas runt och njutas av att det inte är mörkt.

Vad ser du mest fram emot?

Att sova ute i min hängmatta. Det är  avslappnande. 

Skarmklipp 2017 05 27 21.19.46

Vad kommer du köpa inför semestern?

Funderar på ett par vandringsbyxor från Fjällräven. Såna praktiska som kan göras till shorts. Tänker att det kanske inte är så fult som det låter. Det skulle spara enormt på min packning under nordenturnén.

Vad kommer du äta?

Vattenmelon och pizza.

Vad kommer du dricka?

Jag har gått och blivit absolutist pga depressionsmedicinen, så vill gärna hitta något nytt fräsigt alkoholfritt. Kombucha? Eller så bara Salty lemon 7-up som jag lärde mig älska i Hongkong:

Skarmklipp 2017 05 27 21.41.16


Vad kommer du ha på dig?

En ärmlös beige linneskjorta och ljusblå linneshorts. De väntar redan på en galge. En slarvig knut på huvudet och snygga hårtussar under armarna.


Det här lyssnar jag på i sommar:

Fågelsång och vågkluck.

 

Skarmklipp 2017 05 27 21.45.15


Favoritsommardoft:

Jordgubbar. Grillade champinjoner med ädelost i.


Hur kommer du att göra dig illa?
Icke på kartan!


Vad oroar du dig för?

Att känna mig ensam.


Den ultimata sommardagen:

Jag vaknar av fågelsång i min hängmatta. Tar ett morgondopp och äter frukost i ett kafé. Läser en bra bok, pratar med en kompis. Målar. Simmar. Äter. Åker båt, upptäcker en ö, värmer bastu med ett bra gäng. Äter god grillad mat, dansar, somnar i hängmattans gungningar.


Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som tiden när själen började må bättre.

 

Skarmklipp 2017 05 27 21.47.31

Taggar:

Kategorier:

Frivillig enkelhet

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar