fredag 13 februari 2015 - 21:14

Veganfasta!

Här har jag gått och stövlat på i graduleran helt utan att märka att fastan* inför påsk ju börjar på onsdag (18.2).

Runebergstårtan brukar vara en bra påminnelse om att det snart blir dags för fastlagsbulle och därmed den 40 dagar långa fastan. Men i år gick det mig lite förbi. Ingen fara dock, för den kristna vegetariska föreningen Vildåsnan har tänkt ut en veganfasta åt mig (och dig!).

Här hittar du fb-eventet för Veganfasta 2015, där de kommer att lägga upp recept och tips under fastan. Om du inte redan har någon fasteplan för i år så uppmuntrar jag dig att komma med!

På askonsdagen kör vi, men före det behöver jag äta bort alla animaliska produkter från köket. Jag har en massa ägg, grynost och fetaost som ska ätas innan onsdag. Såg att Janina testat grynostplättar, det låter ju helt perfekt.

Vegetarisk pyttipanna 2015 02 13 21.24.32

Så här brukar min vardagsmat se ut: bönor, tomatkross, vitkål, vitlök, ingefära. Men också fetaost och ägg. Det blir en utmaning att lära mig göra bra vardagsmat utan de här enklaste proteinerna. Men det ska gå!

 

*Hej nya läsare: Fasta är något väldigt viktigt för mig, kanske den praxis jag tycker allra mest om i kristendomen. Jag har tidigare år haft en Fattigdomsfasta (där jag gav bort hälften av min inkomst till välgörenhet i 47 dagar) och en Shoppingfasta (där jag avstod från att köpa kläder (inte heller loppiskläder) under ett helt år).