blogg banner 2

30 år och 3 Aum

Skrivet av Hanna Rosvall 25.02.2018 | 1 Kommentarer

IMG 2

Igår fyllde jag 30 år, hurra! För 10 år sedan skulle jag dock aldrig ha trott att jag skulle fira med yogalärarstudier. Jag skulle aldrig ha kunnat föreställa mig att jag – istället för att fundera på outfit, skumpa, fest och gäst – skulle inleda dagen med pranayama och sedan sitta och begrunda allt från garudasanas (eagle pose) minsta beståndsdelar till hur kroppen rör sig i fosterstadiet. Jag skulle aldrig ha kunnat tänka mig att jag skulle vara omringad av just de här människorna – vackra själar som jag träffade först i oktober förra året, men som redan känns som en liten familj. Ändå är jag så otroligt tacksam över att det var just så som jag firade mina 10,950 dagar på jorden.

Det finns så många förutfattade meningar om att fylla 30. Vissa fruktar dagen medan andra välkomnar den. Själv hör jag nog till dem som passerar milstolpen med ett leende. Min ålder har ändå alltid varit ett spännande begrepp eftersom jag föddes på den ursprungliga skottdagen (29.2 infördes först år 2000). Enligt den tidslinjen skulle jag alltså för tillfället vara ungefär 7 år gammal. Det får mig att fråga mig själv hur gammal jag egentligen är. Är det konstigt att svara att man känner sig tidlös? Jag alltid känt mig ganska likadan fastän mitt mänskliga sinne förstås genomgått olika mognadsstadier. Jag har barndomsminnen av att hellre sitta vid de vuxnas bord eller stå på lågstadiets skolgård och undra hur man egentligen är ett barn. Låter konstigt, jag vet, men om du är bekant med begreppet gammal själ är det ganska naturligt. Jag ska blogga om det nån annan gång.

Enligt en teori utvecklas kvinnan i cykler av 7 år. När jag tänker tillbaka på mitt liv går det verkligen hand i hand med min personliga utveckling. Samtidigt som jag skriver slås jag av tanken att kanske också skottåren, cyklerna på 4 år, har haft en inverkan på mitt liv – det är trots allt en ganska unik dag att välja att födas på. 

4 – 8 – 12 – 16 – 20 – 24 – 28

7 – 14 – 21 – 28

Det jag vet med säkerhet är att de båda cyklerna sammanträffade när jag fyllde 28 – ett år när hela mitt liv verkligen ändrades på djupet (läs mer i inlägget Min historia). Ur det här perspektivet är året 30 inte särskilt betydelsefullt eftersom den nya cykeln redan är påbörjad. En annan spännande sak med 28 är att fenomenet Saturn Return inträffar då. I sin korthet innebär det att planeten Saturnus återvänder till exakt samma plats som när en person föddes. Enligt astrologin innebär det här oftast en stor livsförändring och det var det sannerligen för mig! Blir nästan lite yr av att tänka på allt som hänt.

Jag hade aldrig trott att jag skulle gråta så mycket på min 30-årsdag. Men det är fint. För 10 år sedan var det otänkbart att gråta offentligt. Efter att ha stängt av min högkänslighet i så många år är det otroligt befriande att bara låta känslorna komma i hela sin härlighet. Det är vackert att storgråta av kärlek och tacksamhet över alla fina grattismeddelanden och känna så stora känslor att de knappt får plats i min kropp. Dessutom hade min bror med sambo, tillsammans med mina föräldrar, viftat med trollspöet i vår lägenhet och fixat DET HÄR...så jag grät lite (mycket) till när jag kom hem idag.

 

IMG 8757

 

Det enda jag önskar är att min älskade man, Henrik, kunde vara här och dela allt det här med mig. Han åkte till Sverige förra veckan och är för tillfället på väg till Palo Alto där han ska stanna i 2 veckor. Det är en viktig jobbresa och jag förstår att han behövde åka, men jag saknar honom massor ändå. Jag får påminna mig själv om att vi har ett band som inget avstånd kan bryta – att våra själar alltid är lika nära trots att våra kroppar stundvis kan vara på olika kontinenter.

Kanske det blir några Aum till innan jag lägger mig, som en påminnelse om att livet på jorden är så mycket mer än den verklighet vi oftast rör oss i.

Kommentarer

  • Pia 26/02/2018 8:44pm (3 år sen)

    Grattis i efterskott

    • Hanna Rosvall 27/02/2018 10:11pm (3 år sen)

      Tack så mycket Pia! Önskar dig en fin fortsättning på veckan :)

Skriv en kommentar