blogg banner 2

Dance yourself clean

Skrivet av Hanna Rosvall 04.04.2018 | 1 Kommentarer

flames 2765680 2

 

Min blogg har på senare tid haft en lite mörkare underton. Inget fel med det – den gångna månaden har för mig helt klart varit en tid av förnyelse. Ett vägskäl där mycket gammalt blivit kvar. En storstädning av själens mörkaste rum. Plåster som kanske kunde ha rivits bort för länge sedan men som jag tvekat att ta tag i. Det har varit nödvändigt att sitta med den här smärtan – förstå den, förlåta den, långsamt förtära den – men idag kände jag att det räcker. Det är dags att ta ny sats.

Det är väldigt naturligt för mig att vända mig inåt, bearbeta i stillhet. Jag kan lätt sitta en timme i meditation och utforska min själ. Dock ser Universum till att, med jämna mellanrum, påminna mig om hur känslorna också behöver komma ut ur den fysiska kroppen. Det är lätt för mig att glömma bort att det enda sättet att bryta sig ur en inrutad situation är att medvetet röra sig utanför linjerna.

Yoga i all ära – det är ett underbart sätt att rena kroppen från saker den bär på – men ibland behöver jag något mer. Jag behöver få dansa vilt i mitt vardagsrum och strunta i om grannarna ser eller hör mig. Jag behöver få låta känslorna uttrycka sig precis som de vill – utan koreografi, utan att jag stannar upp för att tänka på hur jag ser ut eller om jag gör rätt. Eftersom jag har en stark koppling till olika ursprungsbefolkningar känns det naturligt att välja musik vars trummor och flöjter förflyttar mig till en stor eld kring vilken min själ kan dansa lika fritt som i tidigare inkarnationer. Musikvalet är förstås individuellt – välj det som funkar för dig!

När den dansande vilda kvinnan får vakna inom mig väcker hon också min inre eld. Lågorna bränner bort all stillastående energi som hindrar mig från att röra mig framåt, ständigt framåt. I flammans omfamning kommer jag ihåg att jag är fri. Till tonerna av musiken som strömmar ur högtalarna väljer jag att släppa taget, gå vidare, blåsa bort skuggorna som skapat ett förmörkande filter omkring mig. Med varje trumslag väljer jag att välkomna livet i all sin skönhet. Med varje danssteg väljer jag att med tacksamhet fokusera på det vackra omkring mig.

När rörelserna småningom saktar ner känner jag energin flöda fritt igen. Och jag tänker att jag får göra det här oftare. Jag kommer att tänka på en låt jag har på en playlist, Dance Yrself Clean av LCD Soundsystem. Och jag tänker att det är sant. Dansen har en renande kraft – särskilt när den får komma inifrån, utan förutbestämda rörelser.

 

Bild: Pixabay

 

Kommentarer

  • Bohemian Maggie 21/04/2018 10:54pm (2 år sen)

    Hihi jaaa jag brukar också ibland bara låta kroppen följa musiken! Den bästa dansupplevelsen som jag haft var på Raw Life Festival i Svergie, en festival helt utan alkohol och droger, där vi i ett strot tält med en fantastiskt duktig DJ bara lät kroppen följa musiken. Vilket flow! Hela tältet sjöd av energi.

    • Hanna Rosvall 22/04/2018 9:28pm (2 år sen)

      Wow, låter härligt! Blir ju extra stark upplevelse när man är många som dansar. Bara väntar på att det ska ordnas nån slags fri & galen dans här i Vasatrakterna också :)

Skriv en kommentar