blogg banner 2

Visa alla inlägg skrivna mars 2021

Dags för ett nytt kapitel

Skrivet av Hanna Rosvall 20.03.2021 | 1 kommentar(er)

83fbf6ba a4fa 49cc b1e4 e4fb83bc320f

Jag har tänkt skriva det här inlägget ett bra tag, utan att veta exakt vad jag vill säga. När jag nu sätter mig ner för att skriva vet jag fortfarande inte exakt vilka ord som kommer att bli nerskrivna. Men det finns något som behöver bli sagt ändå. För den där känslan som har kommit krypande har nu hunnit ikapp mig.

Jag tror att förändringens vindar började viska i mitt öra redan för ett år sedan. De sa att det var dags för ett nytt kapitel. Vid samma tid kom hon in i mitt liv – guldhästen Golden AmieLo. Det är henne jag står med i den gyllene soluppgången på Österlen. Kanske var det egentligen mötet med Guldis som var katalysatorn – den initierande händelsen som började styra mitt liv i en ny riktning. 2020 blev nämligen ett år då jag på många sätt stöptes om. Än en gång. Jag gick igenom många djupa inre processer och skalade bort massvis av sådant som inte längre kändes sant. Jag drog välbehövliga gränser och släppte taget om sådant som jag hade burit på allt för länge.

Jag funderade också mycket på vem jag är, vem jag vill vara. Vad jag vill dela och med vem. Inläggen till bloggen kom inte längre lika naturligt. Jag insåg att jag höll tillbaka – att jag inte längre kände mig så bekväm med att dela mina innersta tankar och känslor offentligt. Ju mer jag tillät känslan, ju mer jag undersökte den från olika vinklar, desto tydligare blev den.

Jag skrev mitt första blogginlägg här på Sevendays för ganska exakt 3 år sedan. Det var ett otroligt stort och viktigt steg för mig – att våga stiga fram och göra min innersta röst hörd. När jag ser tillbaka på den här tiden har det verkligen varit en tid av toppar och dalar, stora existentiella frågor, insikter och lärdomar. Stundvis undrar jag varför jag valde att gå igenom en sån här stor inre resa offentligt. För den här bloggen har till och med fått människor att försvinna ur mitt liv. Men den har också tillåtit mig att, genom mina ord, nå ut till fler personer än jag någonsin hade kunnat hoppas på. Jag gjorde inte allt perfekt, men jag ångrar ingenting. Allt hade en tid och en plats i min personliga resa.

Jag har blivit lika djupt berörd av varje kommentar, varje hjärta under blogginlägget. Det har varit en stor gåva för mig att få se hur mina ord, min historia, har kunnat ge hopp, igenkänning och mod åt andra som vandrar samma väg. Tack, tack, tack för att du har varit med mig på den här resan, hållit space för mig, gett mig tillåtelse och mod att fortsätta skriva.

Nu är det dock dags för mig att säga hejdå till Sevendays. Guldhästen som jag mötte en dag i januari 2020 har flyttat hem till mig för lite över två veckor sedan, och vi har äntligen fått inleda vårt gemensamma liv. Jag delar med mig av min och Guldis resa på Instagram ( www.instagram.com/hannaoguldis ), där du också kan läsa hela vår berättelse. Den är ganska magisk. Och det är det som kommer att bli nästa kapitel.

<3

Hanna