blogg banner 2

En natt bland trädtopparna

Skrivet av Hanna Rosvall 27.05.2018 | 0 Kommentarer

IMG 0533

IMG 0549

IMG 0534

 

Hemkommen från underbara Emmes Retreat där vi sov uppe bland trädtopparna. Jag & Henrik hade äntligen möjligheten att använda ett övernattningspresentkort som vi fick när vi slutade på reklambyrån där vi båda jobbade. Fastän våra liv är mycket mindre hektiska nu – ett år senare – var det en välbehövlig paus. En möjlighet att låta de egna rötterna växa sig lite djupare.

Jag bär med mig så många fina stunder. Cykling genom djupa skogar. Yoga på bryggan. Musslorna under en bro (Henrik har en förmåga att hitta sån här gömda skatter). Maten, människorna. Bastubad. Årets första simtur i månljus. Mysbrasan. Och allt där emellan. Allt tillsammans med min älskade man – min själs andra hälft.

Just nu har jag mer känslor än ord. Trots att vi är tillbaka i stadsmiljö bär jag också med mig tystnaden – den som så generöst omfamnade oss under hela vår vistelse. Jag känner mig verkligen så vederkvickt. Man märker inte ens hur stadens ljud samlas på hög. Därför är det så värdefullt att vara tyst ibland, att bara existera i tystnad. Särskilt när man har någon att vara tyst med.

Tystnaden har varit en viktig grej för mig och Henrik från första början. På våra första 'dejter' satt vi tysta i flera timmar, någonstans ute i naturen. Det blev aldrig en besvärande tystnad. Vi var inte tysta därför att vi inte hade något att säga. Ord är bara ett sätt att kommunicera. Själen använder ett helt annat vokabulär – det gäller bara att öppna sitt hjärta.

Får mig att tänka på en dikt jag skrev om tystnaden en gång. När jag nyss öppnade dokumentet på min dator såg jag att det var skapat 2008. Exakt 10 år sedan. Tankarna är ändå fortfarande aktuella – tidlösa, precis som tystnaden.

 

tystnaden är

 

aldrig har jag upplevt

så mycket

som i Tystnaden

 

Tystnaden talar

i ord som aldrig sägs

det som är för stort

för att sägas högt

får plötsligt vingar

 

Tystnaden tillåter

ett tomrum

där det osynliga oerhörda obeskrivliga

får ta form

 

Tystnaden

väver samman

allt och inget

och någonstans där mellan

finns sanningen

Lyssna

så hör du den

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar