blogg banner 2

Framåt, bara framåt

Skrivet av Hanna Rosvall 29.03.2019 | 1 Kommentarer

IMG 1928

 

Vilken vecka alltså. Jag har jobbat från morgon till kväll. Tagit några vändor via byråkratiträsket. Varit så trött. Verkligen. En dag satt jag hemma i soffan och jobbade, såg på Wilja som sov i en lite lustig ställning. Och jag bara kände att det är ju precis det där jag vill göra just nu. Men det fanns bara en väg att gå: Framåt. En sak i taget.

Turbulenta energier har också rört om i grytan. Som en dag som kändes som något ur en film. Allt började med att jag kom hem utan nycklar. Jag åkte till Lund för att hämta Henriks nycklar, sprang till en buss där jag föll på en trappa medan jag försökte skanna mitt månadskort. Blev så arg och upprörd över att folk omkring mig fortsatte spela sudoku på telefonen istället för att fråga hur det gick. Hallå?! Nå, fick nycklarna, satte mig på en annan buss där chauffören läxade upp var och varannan passagerare. Dessutom stannade han för att läxa upp en annan busschaufför som parkerat fel. Sedan krockade bussen lite med en personbil. Jag tänke: Det här är inte sant. Steg av bussen och gick hem. Hittade inga nycklar hemma, ringde till cafét där jag lunchat och fick tack och lov höra att nycklarna fanns där. Henrik skulle hämta dem på hemvägen, glömde stiga av vid Malmö C, tågen blev inställda, han kom sig iväg ändå, fick nycklarna...allt ordnade sig.

Jag har tänkt mycket på om det är jag själv som bidrar till turbulensen. Är det inte så att vi själva skapar vår verklighet? Det tror jag i alla fall. Så det är nog ingen slump att dessa galna dagar existerat vid sidan om att tempot i mitt eget liv varit väldigt högt. En påminnelse om vikten av att förbli lugn och centrerad. Ofta blir det ju tyvärr så att jag inte 'hinner' meditera när allt går så fort. Det är ju just under dessa tider som jag behöver meditationen mer än någonsin.

Men nu är det fredag. Har precis skickat in de sista uppgifterna till skattedeklarationen, fått allt fixat med både svenska och finska banken. Åh, vad skönt det känns! Vad jag kämpat med det här. Suttit i telefonköer och pratat långa stunder med olika myndigheter. Men jag har också lärt mig massor. Fått jättefin hjälp och många goda råd. Så den byråkrati som tidigare gav mig panikångest känns numera riktigt överkomlig och inte alls så skrämmande.

Jag sitter på inkubatorn där jag jobbar en dag i veckan. Tänker att det känns rätt intensivt att ha två jobb. Mitt huvudsakliga jobb där jag jobbar 75% och så mina egna projekt som tar upp resterande 25% av min tid. Dessutom har jag blivit volontär (mer om det senare). Så det blir mycket jobb på kvällar, helger. Men samtidigt känns det fint och värdefullt. När jag känner efter så är det främst tacksamheten som träder fram. Och ivern inför framtiden. För mitt jobb är ju faktiskt fantastiskt inspirerande och roligt.

Men. Den här helgen ska jag inte jobba. Tror inte Henrik ska jobba heller. Så vi har två underbara lediga dagar framför oss. Ser fram emot långa promenader och lugna fikastunder. Känns viktigt att få ner tempot efter en intensiv vecka och bara...vara. Tillsammans. Önskar också dig en fin och lugn helg! <3

 

Kommentarer

  • Bohemian Maggie 29/03/2019 12:19pm (24 månader sen)

    Roligt att höra om hur ni settle in på den nya platsen! Hoppas du hittar balans i vardagen snart! Låter som om tempot är högt. Sköt om dig!

    • Hanna Rosvall 05/04/2019 5:22pm (23 månader sen)

      Tack fina du! Kanske vi ses på Natural High? Ha en underbar helg <3

Skriv en kommentar