blogg banner 2

Hathors 5 gåvor

Skrivet av Hanna Rosvall 07.03.2018 | 0 Kommentarer

egyptian 1822056 2

Det berättas att alla som ville bli en del av den livsalstrande egyptiska gudinnan Hathors kult skulle svara på en fråga: Nämn 5 saker som du skulle sakna mest om du dog just nu. Medan prästen eller prästinnan (både män och kvinnor tjänade Hathor) höll personens vänstra hand skulle hen spontant räkna upp 5 saker. När dessa 5 saker hade blivit nämnda lyfte prästen eller prästinnan sedan personens vänstra hand framför hens ansikte och sa "Det här är Hathors 5 gåvor". Det innebar att personen varje dag hade i alla fall 5 saker att vara tacksam för – en sak för varje finger – och den vänstra handen skulle vara en ständig påminnelse.

Det här påminner mig om ett citat av den underbara persiska poeten Rumi:

 

"If you only say
one prayer a day
make it Thank You."

 

Jag har gjort det till en vana att börja varje dag med tacksamhet. Jag tackar solen för att den lyser. Och om den inte syns tackar jag den ändå – den lyser trots allt ovan molnen. Jag låter min tacksamhet sträcka sig till naturen utanför mitt fönster och alla växter som grönskar i mitt hem. Jag är tacksam för min man, min hund och den fina tillvaro vi lever i. Jag är tacksam för det underverk som är min kropp – stark, frisk, fylld av ljus. Och jag är tacksam för allt det jag inte ser, alla osynliga väsen som ständigt är med mig och vägleder mig på resan genom livet. Jag är tacksam för mina tre familjer – jordfamiljen, själfamiljen och stjärnfamiljen. I mitt morgonmantra tackar jag Universum för allt som har fört mig hit, allt som är just nu, och allt som ännu komma skall. Det får mig att komma in i rätt vibration från min första vakna stund och möta allt med kärlek och tacksamhet.

Vilka av Hathors 5 gåvor bär du med dig idag? Jag tror att det är helt okej att välja fler än 5 – vi har trots allt fått två händer som kan påminna oss om upp till 10 glädjeämnen.

 

Bild: Pixabay

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar