blogg banner 2

Hunden som rymde rakt in i mitt hjärta

Skrivet av Hanna Rosvall 12.06.2018 | 0 Kommentarer

IMG 5

 

Idag fyller min underbara Wilja 9 år. Det känns overkligt att det redan har gått 3285 dagar sedan det här lilla stjärnskottet kom till världen. Jag brukar kalla henne för tähtisilmä, stjärnöga, eftersom hennes ögon tindrar precis lika klart som när jag första gången såg henne.

Egentligen skulle Wilja inte flytta hit. Jag hade åkt iväg till Björneborg för att besöka uppfödaren och visa upp min första hund, Isa. Eftersom Isa har en stor terrierpersonlighet kände jag att hon var mer än tillräckligt. Sedan kom plötsligt uppfödaren bärande på en pytteliten parson russell terrier – den minsta i sin kull – och placerade henne i min famn. Det uppstod ett band redan då, men min rationella hjärna tänkte inte desto mer på den saken.

När jag öppnade bildörren, redo att åka hem, tittade två små stjärnögon upp på mig. Wilja hade rymt genom staketet och sprungit efter. Jag tog upp henne i famnen och förde skrattande tillbaka henne åt uppfödaren. Samma sak upprepades två gånger till. När Wilja rymt genom staketet den tredje gången och jag, än en gång, bar tillbaka henne till uppfödaren hade jag inget val. Jag såg på uppfödaren och konstaterade: "Jag tror att hon ska flytta till oss." Några veckor senare hade jag sedan en hund till.

 

38478 143531038995919 110810 n

 

Från det där första mötet har jag & Wilja varit oskiljaktiga. Hon är en högkänslig hund som behöver extra mycket stöd för att inte bli överväldigad av ljud och andra intryck. Kanske det är därför vi klickar så bra – jag förstår henne. Och hon litar på mig mest i hela världen. Hon är alltid med när jag yogar. Och när jag lägger mig i savasana slickar hon mina handflator, fotsulor, ibland tredje ögat. Ibland ser hon väsen som vi inte ser, ibland ordnar hon sin mat i formationer som ser ut som Karlavagnen eller någon annan stjärnbild. Den här hunden bär på djup visdom.

 

IMG 6682

 

Inga ord kan beskriva hur mycket jag älskar den här lilla själen. Jag är övertygad om att det här inte är vårt första gemensamma liv. Och jag är tacksam för varje dag vi är tillsammans. Vi har gått igenom tuffa tider, men det har bara gjort att vi kommit varandra närmare. Min lilla sfinx, tack för att du finns <3

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar