blogg banner 2

Jag flyttar till Sverige

Skrivet av Hanna Rosvall 12.09.2018 | 2 Kommentarer

IMG 0298

 

Nu är det dags att berätta. Jag har länge här i bloggen antytt att något stort är på gång, att vi lever i förändringarnas tider, att hösten kommer att innebära en ny början och annat kryptiskt. Egentligen vet jag inte varför jag har skjutit fram det här...kanske det är först nu som det på riktigt börjar kännas på riktigt?

Så här är det: Jag och Henrik ska flytta till Sverige. Henrik fick nämligen chansen att vara med och grunda ett startupföretag där han sedan årsskiftet jobbar som CTO. Eftersom Henrik hittills har jobbat på distans har det blivit en hel del arbetsresor till Sverige – stundvis har han varit bortrest flera dagar per vecka. Det har varit lite tungt att vara ifrån varandra så mycket. Men vi var medvetna om att det skulle vara så här det här året och därför har vi istället verkligen tagit vara på den tid vi haft tillsammans. Det har varit fint på sitt sätt. Och jag är så otroligt glad för Henriks skulll!

Mer exakt flyttar vi till Malmö. Vi hittade en lägenhet i Hyllie – ett väldigt nybyggt område strax intill Öresundsbron. Vi kommer med andra ord nästan att bo i Köpenhamn, vilket är rätt coolt. Vi får flytta in i lägenheten först i december eftersom vi har lyckan att få bli de första invånarna i ett helt nybyggt hus. Henrik kommer dock att tillfälligt hyra ett rum av en kompis eftersom han behöver flytta redan i oktober. Två månader som särbor...men det klarar vi.

Det känns lite galet – galet men fint. Jag har bott i Vasa hela mitt liv, fastän jag många gånger har varit påväg bort härifrån. Nu är det dags. Och jag ser faktiskt fram emot det. Visst finns det många nära och kära – vänner och familj – som jag kommer att sakna otroligt mycket. Men samtidigt är det fint att jag kan känna mig trygg med att de här människorna som nu finns i mitt liv inte kommer att försvinna någonstans. Avstånd är bara en liten detalj.

Jag måste erkänna att jag ser fram emot att få börja om från början. För att vara helt ärlig har det inte alla gånger varit helt lätt att gå igenom ett stort andligt uppvaknande – med allt vad det innebär – i en relativt liten stad där 'alla känner alla'. Fastän det stundvis känns skrämmande att åka någonstans där man är helt anonym, där man inte känner någon, är det samtidigt värdefullt att veta att människor jag möter endast ser den jag är just nu.

En ny chans att skapa min identitet. Ingen som vet vem jag varit eller inte varit. Ingen som har någon fundering eller åsikt kring varför jag ändrats. Enligt min känslozonterapeut är det dessutom perfekt tillfälle att flytta just nu. Så som jag skrivit i tidigare inlägg är vårt känsloliv indelat i cykler på 18 år. Det innebär att jag för tillfället hanterar saker som hänt när jag var 12 år. Vid 13 år börjar man tydligen bygga sin identitet på allvar. Det är alltså mitt känslomässiga tema för nästa år och därför passar flytten så bra in i min personliga utveckling. Tack för den, Universum!

Stundvis är jag ändå väldigt fundersam. Det har varit ett märkligt år. Henrik tog emot sitt nya jobb vid samma tid som jag grundade mitt företag. Det har känts konstigt att leva i ett slags oidentifierbart mellanting där jag vet att det finns en tidsgräns. Stundvis har jag frågat mig själv vad det egentligen är för poäng med att planera framåt när företaget ändå snart slutar existera? Det har varit viktigare än någonsin att bara fokusera på Nuet. Många viktiga lärdomar kring att fritt flöda med livets ström. Och jag är så. Tacksam. För alla fina saker jag har haft möjligheten att jobba med.

Det känns lite som att det här är ett test. Universum ber mig verkligen att lita på att allt ordnar sig. Jag har ingen aning om vad jag ska göra i Malmö. Det finns ingen möjlighet att se vårt blivande hem på förhand. Det är så många saker jag inte har en möjlighet att veta. Inte helt lätt för någon som gärna har kontroll. Men det är helt klart något jag nu får en chans att jobba på. "When you think you've surrendered, surrender some more", så som den kloka Gabby Bernstein uttrycker det.

Jag måste bara lita på att precis. Allt. Finns i den där tomheten. Det är ju det som en ny början delvis handlar om – att våga fylla den tomma målarduken med en unik färgpalett. Innan Henrik flyttade till Finland bodde han 5 år i Malmö, så staden är bekant. Han har vänner där, han har sitt jobb där (eller mer exakt i Lund). Han har rutiner. Stundvis har jag varit så avundsjuk på allt det där – han vet vad han flyttar till. Men min ovisshet känns bättre för varje dag som går. Dessutom har jag faktiskt redan också lärt känna en del fina människor. OCH Universum ledde mig till min blivande yogastudio senast jag var i Malmö! Du gissar inte hur bra det kändes att komma in där – staden blev genast lite mer hemma.

Just nu känns det mest bara jättefint att få flytta med min älskade Henrik. Jag studerade faktiskt till mindfulnessinstruktör i Malmö och fattade tycke för staden redan i det skedet. Dessutom var Henrik studieledig 3 månader förra året när han slutförde sina psykologistudier vid Lunds universitet. På bilden här ovan står jag under de blommande körsbärsträden i Lund. Kanske väcktes redan då en tanke på att vi någon dag kunde bo där, men vi hade ingen aning om att den tanken skulle manifesteras på det mest otroliga sättet redan ett år senare. Det känns som att det är meningen att vi ska flytta, det gör verkligen det.

Jag kommer att fortsätta blogga på Sevendays trots flytten. Med andra ord lär du få höra en hel del mer om det här under höstens gång – från förberedelser till flytt till ett helt nytt liv 1000 kilometer söderut. Det kommer att bli ett äventyr!

 

Kommentarer

 • G 13/09/2018 7:59pm (2 år sen)

  Lycka till! Det låter som en fin utmaning!

  • Hanna Rosvall 14/09/2018 5:07pm (2 år sen)

   Tack! Det ska bli spännande <3

 • Bohemian Maggie 14/09/2018 9:24am (2 år sen)

  Nämen ojdå! :D Spännande. Lycka till på färden!

  • Hanna Rosvall 14/09/2018 5:07pm (2 år sen)

   Ja du, man vet aldrig vad Universum kan ha för planer för en :D Men tack! <3

Skriv en kommentar