blogg banner 2

Magisk midsommar

Skrivet av Hanna Rosvall 23.06.2018 | 0 Kommentarer

IMG 0678

IMG 0687

IMG 8

IMG 0692

 

Vilken magisk midsommar det har varit. Inledde firandet med torsdagens International Yoga Day After Party som jag var med och ordnade på Sandö i Vasa. Det var så obeskrivligt fint från första stund, när vi steg ut på Café Helmis gräsbeklädda terrass och började dekorera. Att sedan se utrymmet fyllas av vackra själar skapade ett sådant högfrekvent ljus som inga dekorationer kan åstadkomma. Alla strålade, inifrån.

Kvällen var fylld av kravlös kärlek. Vänner och främlingar som kramade varandra, lyssnade till varandra, skapade ett utrymme där var och en kunde vara sig själv. Tillsammans lät vi musiken pulsera genom våra kroppar och uttryckas i form av fullkomligt fri Ecstatic Dance. Ingen brydde sig om hur man själv ser ut, hur någon annan ser ut – vi bara kände, kände, kände. Barfota, leende.

Regnet smattrade mot terrasstaket när vi lade oss ner för att bada i ljudvågor. Yogamatta efter yogamatta rullades ut, alla fick plats på något sätt. Jag och Henrik låg tätt intill varandra, i samma sovsäck, medan tonerna av finaste Stefan Backas kristallskålar, klangskålar och andra himmelska instrument färdades genom kvällsluften och smälte samman med ljudet från havsvågorna. Efter en högenergisk extatisk dansupplevelse var det fint att landa i en djup harmoni.

Jag fick möjligheten att, tillsammans med en annan vacker själ, avsluta kvällen. Vi samlade ihop alla ljus från borden och satte oss i en cirkel kring elden. På himlen dröjde sig midnatssolen kvar som ett eldklot ovanför horisonten, omgiven av rosenröda toner. Jag ledde en rosenmeditation där vi använde rosenblad för att sätta intentioner som vi sedan spred ut med hjälp av utandningen. Vinden får nu föra intentionernas helande kraft vidare i världen. Det var en så vacker stund som fortfarande berör mig djupt. Ett stort tack till alla er som satte er i cirkeln tillsammans med mig, oss alla. Vi fortsatte med sång, chanting, trumning...och sedan en helt tyst stund där vi tillsammans mediterade för fred innan vi gick hem.

Det känns som att torsdagen gav en glimt av hur den nya världen kommer att se ut. För vi lever mitt i en tid av stor förändring. Kravlös kärlek, acceptans, förlåtelse, förståelse – det är i den riktningen vi är påväg. Och att bara fira livet självt, berusas av ljuset som en grupp människor kan väva samman bara genom att samlas i den kravlösa kärlekens och glädjens namn. Himmelriket finns på jorden hela tiden – det är upp till oss att skapa det, varje dag, genom våra gärningar.

Om Shanti Shanti Shanti.

TACK <3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar