blogg banner 2

Natural High Healing 2018

Skrivet av Hanna Rosvall 09.07.2018 | 0 Kommentarer

IMG 0815

 

Ja, var ska man börja? Det har varit tyst här på bloggen eftersom jag åkte iväg på en av årets mest efterlängtade händelser: Natural High Healing Festival 2018 <3 Efter 4 dagar fyllda av villkorslös kärlek, strålande ljus och himmelskt höga vibrationer är jag fortfarande lite i en bubbla.

Vi anlände till festivalområdet på torsdag eftermiddag. De första tårarna kom i bilen när vi parkerat på gräset – "Henrik, vi är här nu. Vi är HÄR", viskade jag fram och kände hur en oerhörd glädje och tacksamhet vällde upp inom mig. Medan Henrik sedan gick för att sätta upp vårt tält på Peace Camp stod jag i en armbandskö där vänner och främlingar kramade varandra – inte sådär snabbt och med några klappar på ryggen, utan långt och helhjärtat. Kärleksfullt. Villkorslöst. Jag ser dig, jag accepterar dig, precis om du är.

På öppningsceremonin grät jag ännu mer. Jag kommer inte exakt ihåg vad som sades eller gjordes – jag försökte bara landa i den oerhört vackra energin som skapades i tältet. Vi var alla ett. Jag upprepade för mig själv, om och om igen, att världen kunde se ut så här. Det kunde vara så här, på riktigt. Världen är kapabel till en sån här välvilja – det gäller bara att plocka fram den. Sedan skulle vi sätta en egen intention för festivalen. Jag bestämde mig för att släppa taget om allt det jag inte längre behöver, hitta mig själv, innerst inne, och bära henne med mig hem.

Torsdagen fortsatte med att försöka landa. Kära återseenden med själssystrar och -bröder från Vasa och Österbotten – de jag visste att skulle komma och de som överraskade med sin närvaro. Spontana möten med nya bekantskaper. Leenden, handflator som möttes i ett tyst tack, händer som sökte sig till hjärtat för att försöka greppa det kärleksfyllda ljuset som pulserade åt alla håll. En underbar spelning med FIA. Och sedan Nine Lives Yoga Rave – ja, det är möjligt att kombinera yoga & rave och det är så otroligt roligt!

Fredag. Jag skulle vakna tidigt och gå på ett yogapass, men jag sov lite längre istället. Det gjorde inget – på Natural High ser Universum till så att man hamnar precis på de workshops där man ska vara. Istället började jag dagen med workshopen Healing Sound and Touch där vi tillsammans aktiverade den helande energin som finns inom oss alla och delade med oss av den i små grupper. Om och om igen stod jag och såg en främling i ögonen i flera minuter. På något sätt såg jag alltid mig själv reflekteras – det var ingen främling, fastän jag inte visste vad hen hette.

Jag hade sett fram emot eftermiddagens kostföreläsning, men när jag väl var där kändes den inte längre helt rätt. Vi gick därifrån – det var helt okej. Det blir inte alltid som man har planerat. Jag & Henrik satte oss vid den lilla sjön. På solvarma klippor låg jag sedan i hans famn och fick en himmelsk ansiktsmassage. I nästa stund fann jag mig mitt i en True Voice workshop där vi kombinerade rörelser och ljud. Framför mig stod en liten kvinna med en enorm röst. Hon skapade inte ljuden – hon bara lät dem komma. Snart hade också alla vi deltagare en mycket större röst än vi någonsin kunnat tro. Att efter detta sätta sig på Singing Circle i en teepee med underbara artisten Se Misha var obeskrivligt fint.

Stora saker hände inom mig efter fredagens workshops. Jag var så trött att jag spenderade största delen av kvällen i tältet och somnade tidigt. Ett dåligt samvete tänkte komma krypande – man 'borde' ju passa på, 'sova kan man hemma' osv. Men Natural High funkar inte så. Ibland behöver man bara få vara, låta saker sjunka in. Så som också flera workshopsledare konstaterade finns det en alldeles speciell energi som vilar över festivalområdet – en energi som möjliggör riktigt, riktigt djupt själsligt arbete. Allt detta under magiska skyar fyllda av trollskt ljus och sagolika moln.

Lördag. Vi skulle på morgonyoga, men workshopen hann bli full. Istället spenderade vi morgonen med Tai Chi Movement Meditation – något jag kanske inte annars skulle ha testat på. Innan frukost hade jag sedan plötsligt blivit ägare till ett grönt Yoni Egg. Någon timme senare stod jag och yogade i solen utan regler, uppslukad av workshopen Yoga Trance Dance. "Det finns över 800 asanas", konstaterade Delamay Devi uppe på scenen, "men de finns alla inom er!" Så sant, så sant, så sant. Det var otroligt befriande att bara dansa fram en yogapose istället för att försöka ställa sig i en perfekt position på mattan.

Shiva & Shakti Ritual blev mitt och Henriks första möte med tantra. Det var en fin workshop som inleddes med att männen och kvinnorna ställde sig mitt emot varandra och visade varandra genuin uppskattning. Varje man och kvinna ställde sig upp och berättade vad just hen kunde erbjuda det andra könet – trygghet, stabilitet, ovillkorlig kärlek, intuition. Genom olika parövningar fick männen öva sig på att bara vara, surrender, medan kvinnorna fick öva sig på tillit, trust. Medan jag blundade och lutade mig djupt bakåt i Henriks starka armar började jag höra gråt omkring mig. Det var hjärtskärande att inse hur många kvinnor som har svårt att lita på män – att en så enkel övning kan visa på ett så stort sår som finns mellan könen. Vi fick också lära oss om energetic penetration, dvs. 'själsligt sex' som baserar sig på energiöverföring utan fysisk kontakt – något som deltagarna tolkade på väldigt varierande sätt. No judgement, men stundvis lite svårt att koncentrera sig...:) Men på riktigt, det är så viktigt att lära sig skapa den där kontakten med sin partner. Jag kände i alla fall att jag och Henrik kunde fördjupa vårt band genom de här tantraövningarna.

Det var en varm dag. Vi sprang spontant ner till den lilla sjön, klädde av oss nakna och sprang i. Inget konstigt med det – naket är helt naturligt på Natural High. En sådan frihet att inte behöva tänka på vad andra tycker eller tänker. Och att vara i en miljö där nakenhet inte automatiskt innebär något sexuellt. Att bada eller basta med främlingar och umgås lika naturligt som att kläderna skulle vara på. Så fint. Efter simturen låg jag i ett tält med Kuppari-Hanna, en s.k. kansanparantaja, som rätade upp min kropp genom traditionella finska healingmetoder. Jag var inställd på att gå på Ecstatic Dance på kvällen, men istället satte vi oss på en mysig spelning med begåvade Hanna Maaria. Sedan dansade vi hela vägen tillbaka till tältet medan musiken dånade från Ecstatic Dance tältet.

Söndag. En dag som kom överraskande fort. Jag gick på en workshop, men det var nog också den starkaste upplevelsen på hela festivalen. Kaisa Peltola höll workshopen Meet your Lilith där vi arbetade med arketypen som representerar den råa feminina energin. Oj oj oj. Wow! Så många insikter om hur Lilith har uppenbarat sig i mitt liv och försökt få mig att släppa taget om den snälla flickan som alltid vill vara alla till lags. NO MORE! En oerhörd kraft aktiverades inom mig under den här workshopen. Känner att det får bli ett helt eget blogginlägg i något skede.

Så är man hemma igen. Lite overkligt. Har levt i en helt egen värld de senaste 4 dagarna. Min intention för festivalen uppfylldes, helt klart. Telefonen har jag knappt plockat fram, så bilden i början av inlägget är en av de få jag har. På bilden visar jag upp en spontan målning som en liten flicka ville göra på min hand. Så otroligt många vackra ögonblick som jag bär med mig. Så tacksam över att ha fått uppleva allt det här med min älskade Henrik, och mina älskade själssystrar som jag kan dela allt med.

TACK, Natural High. Vi ses igen nästa år <3

 

hennanatural 2 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar