blogg banner 2

Orakelkort – så använder jag dem

Skrivet av Hanna Rosvall 09.10.2018 | 0 Kommentarer

IMG 1349

 

Idag vill jag dela med mig av en måndagsrutin. Den här veckan blev det dock en tisdagsrutin. I vilket fall som helst brukar jag inleda min vecka genom att lyfta orakelkort. Det ger mig en fin start på veckan och värdefull hjälp på vägen.

Men vad är orakelkort, kanske någon frågar sig nu? Jag kan ju börja med att säga att det finns massor av olika kort. Sökordet oracle cards på Adlibris (som har ett fint urval) ger till exempel 169 träffar. Änglar, enhörningar, naturens andar, Egyptens panteon, druider, shamaner, gudinnor... Uttrycket "there's an app for that" kunde nästan också appliceras på dagens utbud av orakelkort.

Den stora mängden orakelkort för med sig lika många olika sätt att använda dem. Av egen erfarenhet kan jag dock berätta att de allra flesta orakelkorten, i grunden, fungerar på ungefär samma sätt. Du ställer en fråga och lyfter kort – fritt eller enligt anvisningar – beroende på frågan du vill ha svar på. Svaren kan du antingen tolka intuitivt, eller med stöd av medföljande guidebok.

Jag använder, för tillfället, tre olika orakelkort. De har alla en speciell betydelse för mig och jag har, tillsammans med mina guider, skapat specifika sätt att använda dem. För mig representerar orakelkorten ett väldigt konkret sätt att kommunicera med andevärlden – en kommunikationskanal som ger den osynliga världen en möjlighet att uttrycka sig. Dessutom är orakelkorten för mig ett sätt att komma i kontakt med min inre visdom. Att bli 'mitt eget medium'.

Men låt oss backa lite – guider? Kommunikation med andevärlden? Jo, så här är det. Vi har alla osynligt stöd på vår livsresa. Jag väljer att kalla dem guider, spirit guides. Jag har utvecklat en väldigt personlig relation till mina guider och känner att jag får hjälp och vägledning på många olika sätt. För mig är guiderna viktiga 'portvakter' som filtrerar informationen från Universum. För dig kan de vara något helt annat. Jag ber dig bara att vara öppen för tanken, och se hur det känns. I något senare inlägg ska jag berätta om guider i mer detalj.

Orakelkorten du ser på bilden heter Native Spirit. De är en kanal för min huvudsakliga guide – en gammal och vis indianman. Om korten, upprepade gånger, dyker upp i mina tankar vet jag att han har något meddelande åt mig. Jag brukar plocka fram korten, vissla tre gånger, och bränna Palo Santo för att rena energin i rummet och signalera att jag är mottaglig för information. Det här är som sagt en rutin jag skapat tillsammans med min guide – du kan välja att använda korten på ett helt annat sätt.

Orakelkorten Native Spirit erbjuder flera olika sätt placera ut korten. Därför brukar jag också meddela min guide vilket upplägg, s.k. spread, jag tänker använda. Sedan ber jag min guide att tala genom korten och ge mig sanningsenlig vägledning kring något jag funderar kring, till exempel min kommande vecka. Jag placerar ut korten på bordet i en halvmåne och aktiverar mina handflator genom att gnugga dem mot varandra.

Genom att föra höger hand över korten känner jag energin flöda och vet intuitivt vilka kort jag ska lyfta. Än en gång är det här mitt sätt – att använda händerna som energiverktyg är väldigt naturligt för mig. Jag vet dock att många andra till exempel blandar korten och väljer det översta. Enligt mina erfarenheter är intentionen ändå det viktigaste. Oberoende av hur korten lyfts brukar Law of Attraction se till så att var och en får precis rätt kort.

Tolkningen av korten är en väldigt intuitiv process. Ibland får jag direkt tankar, bilder eller känslor som ger mig svar. Andra gånger förstår jag inte alls – då kan jag be om ytterligare vägledning, till exempel genom att lyfta ett till kort. Ju mer jag använder orakelkorten, desto lättare blir det att arbeta med dem. Jag följer inte svaren slaviskt. Men de ger mig en hel del värdefull information som, vecka efter vecka, hjälper mig att navigera genom livet.

I dag ville jag lyfta ett kort också för dig, kära läsare. Kortet blev SHAPESHIFTER, så som du ser på bilden ovan. För mig berättar kortet om de begränsningar vi ofta skapar kring oss själva. Precis som månen ständigt flödar från nymåne till fullmåne har vi alla också möjligheten att ständigt förnya oss själva. Börja om, helt enkelt. Livet är inte statiskt – det går i cykler.

Att vara en SHAPESHIFTER innebär att bryta sig fri. Är du, just nu, den du innerst inne vill vara? Uppnår du din fulla potential? Begränsas du av dig själv eller någon annan? Tänk dig vad som skulle hända om de där begränsningarna inte fanns, om du kunde vara och göra vad som helst. Vem skulle du vara, vad skulle du göra? Låt din fantasi flöda fritt och fokusera på hur det skulle kännas. Då börjar du redan väva osynliga energitrådar i den riktningen.

Du definierar dig själv. Det du identifierar dig med blir din verklighet. Så forma ditt liv på ett sätt som hjälper dig att må bra, känna din egen kraft. Shapeshifta till den bästa versionen av dig själv. Gör det så konkret du kan. Men känn också att det förnyelsearbete du gör i dina tankar redan för dig i rätt riktning.

Jag önskar dig en underbart fin vecka. Känn efter om orakelkortet resonerade, dvs. om det kändes som att det väckte tankar eller känslor inom dig. Kanske du hittade någon helt egen tolkning. Kom ihåg att du själv har svaren inom dig.

Om du blev sugen på att köpa egna orakelkort ber jag dig att välja i lugn och ro. Oftast är det nästan så att orakelkorten väljer dig – att rätt kort dyker upp vid precis rätt tillfälle eller att det finns vissa kort som kallar på dig. Så känn efter i hjärtat innan du köper. Och låt korten lära dig hur och när de vill bli använda.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar