blogg banner 2

Överflödiga livsflöden

Skrivet av Hanna Rosvall 04.03.2018 | 0 Kommentarer

IMG 2

Våra liv är fulla av flöden – ändå är det stundvis utmanande att hitta ett flow. Det är så mycket lättare att följa ett Facebook-, Instagram- eller RSS-flöde som uppdateras automatiskt. När det kommer till livsflöden liv blir man plötsligt själv den där levande bilden som ständigt ska uppdateras. Vi behöver mer information, mer materia, mer upplevelser, mer utmaningar – mer, mer, mer för att kunna flöda framåt. Kanske sanningen är den att vi egentligen oftast är överflödiga och skapar onödiga översvämningar i våra liv.

Tänk om vi flödar bäst när vi stannar upp? Tanken slog mig Dag 4 när jag stod på Metviksbron och begrundade vattnet som flödade under mig. Det var en tanke så skenfagert simpel att den knappt kan tänkas vara sann. Ändå kunde jag inte släppa taget om den. Jag stod stilla på en bro medan så många saker flödade omkring mig. Jag stod fullständigt stilla medan så många saker flödade inom mig – blodet i mina ådror, luften i mina lungor, tankarna i mitt huvud. Allt hände utan att jag gjorde något. Jag flödade genom att bara vara. Stillhet och rörelse i en ständig dans.

Under min vecka i tystnad blev inget som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt mig ett strikt schema med en viss mängd meditationstimmar per dag. Jag hade tänkt mig ett upplägg där jag kunde prestera och pricka av – en approach som fortfarande är väldigt inrotad i min ryggrad. När det kommer till mig själv kan jag nämligen lätt bli en stenhård slavdrivare som står med piskan i hand. Jag kan lätt halka in på ett spår där jag tvingar in saker i tydliga ramverk och obarmhärtigt kräver att jag håller mig till reglerna. Nu när jag är medveten om det kan jag lägga märke till det och skratta åt det innan jag säger åt mig själv att chill the F out.

Ändå hittade jag allt jag sökte – tystnaden, bergen, såren, mönstren, insikterna. Det är med stor tacksamhet som jag lämnar veckan bakom mig och med stor inspiration som jag tar mig an veckan framför mig. Än en gång har jag blivit påmind om vikten av att hitta tysta stunder i vardagen – det är bara då man verkligen kan höra sin inre röst. Den viktigaste påminnelsen har ändå varit att lugnet existerar hela tiden, överallt. Varje gång jag väljer tystnaden skapar jag ett mini-retreat i min egen kropp, oberoende av var jag befinner mig.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar