blogg banner 2

Sjukstuga & mangoglass (+RECEPT)

Skrivet av Hanna Rosvall 10.05.2018 | 0 Kommentarer

IMG 5

 

Hej från sjukstugan. Jag kan inte komma ihåg när jag senast skulle ha varit sjuk – men nu är jag det. Definitivt. Vaknade plötsligt upp med feber och rivjärn i halsen igår och fick ställa in en jobbgrej som jag hade sett fram emot. Fastän det fanns en del av mig som insisterade – att jag borde sätta mig i bilen och bita ihop, att det inte är så allvarligt, att jag överreagerar – är jag glad att hon inte har så mycket att säga till om längre. Jag är tacksam över att jag har lärt mig att värdesätta mig själv och mina behov. För vem ska göra det om inte jag gör det?

Det skulle ju, helt på riktigt, ha varit helt sjukt att åka iväg när man är sjuk. Som tur var kunden underbart förstående – så som de flesta människor faktiskt är. Det är bara lätt hänt att man själv bygger upp ett worst case scenario när man blir tvungen att göra någon annan besviken. I alla fall jag. Det var verkligen inte självklart för mig att ställa in något på så kort varsel, särskilt när vi försökt hitta ett lämpligt datum så länge. Men vad kan man göra om man vaknar upp med feber? Så som min mindfulnesslärare skulle ha sagt: Det är vad det är. Och någon mening fanns det med det här också.

Jag har sovit, sovit, sovit. Det känns så lyxigt att underbara Henrik jobbar hemifrån och har kunnat pyssla om mig då och då. Febern har gått upp och ner, men idag orkade jag faktiskt börja kolla på en superintressant serie på Netflix – COSMOS: A Spacetime Oddysey. Rekommenderas om du är ens lite rymdintresserad. Eller rymdnörd (som jag). Eller ens en aning intresserad av livet och dess uppkomst. Eller livet i allmänhet. Ja, se den, helt enkelt.

För att svalka min stundvis lite överhettade kropp gjorde jag också egen mangoglass. Det blev ett sätt att ta in solen när jag inte orkade gå ut i det strålande solskenet. Tänkte dela med mig av receptet som är superenkelt. Funkar också för dig som inte är sjuk!

 

Mangoglass

Du behöver 3 ingredienser:

  • 1 färsk mango
  • 4 dl havremjöl (eller annan mjölk du har hemma)
  • Honung enligt smak

 

Gör så här:

  • Rör ihop ingredienserna i en blender
  • Häll i kärl (fryssäkra)
  • Låt stå i frysen ca 2h

 

Glassen blir inte helt genomfrusen på 2h, men för min smak är det tillräckligt – rör om lite så blir det jämnare konsistens. Om glassen står i frysen över natten hinner den frysa till ordentligt och då behöver den stå framme en stund. Men gott det också!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar