blogg banner 2

SUP Yoga!

Skrivet av Hanna Rosvall 04.07.2018 | 0 Kommentarer

IMG 20170722 212000

 

Igår åkte jag och några underbara vänner till Sandö...på SUP Yoga! Det var en lite extra rolig upplevelse eftersom vi alla går samma yogalärarutbildning. Dessutom har finaste Ariela, som leder SUP Yogan här i Vasa, också gått samma yogalärarutbildning. YogaSource var så att säga representerat på stranden igår!

För mig var det här andra gången på brädan. Jag och Henrik testade nämligen SUP Yoga en gång förra sommaren – det är därifrån de här bilderna är, jag strax intill stenen och min vän Piritta bredvid (hade bara kamera på stranden igår). Eftersom jag fått lite känsla för hur brädan funkar kunde jag kanske fokusera lite mer på själva yogan den här gången – det fanns en större tillit till att man faktiskt står stadigt.

Precis som förra gången var SUP Yogan ändå en omvälvande upplevelse. Man blir ganska ödmjuk när underlaget inte längre är ett stadigt golv. Många saker som man tar för givet – klart jag klarar av den här posen – är inte alls lika självklara när havet, i ständig rörelse, tvingar en att använda också de minsta musklerna för att stå stadigt. Man får vara extra noga med att ha rätt linjer, vara grounded och känna att tyngden är jämt fördelad. En viktig påminnelse med andra ord! Något som ofta glöms bort när man rullar ut mattan på golvet och kan kompensera på andra sätt.

Yoga på vattnet är en magisk upplevelse. Eftersom mitt stjärntecken är Fiskarna omger jag mig gärna med just vattenelementet. Det är magiskt att spontant låta händerna eller fötterna flyta i vattnet under någon asana. Kvällssolen värmer, vinden smeker kinderna...obeskrivligt fint. Ariela är dessutom så himla bra på att ta med elementen i yogan – i alla fall jag känner att solen ger mig kraft att sträcka mig uppåt medan vattnet gör så att rörelserna får ett helt nytt flow. Och att andas i takt med vinden – wow. Tänk om man alltid skulle vara så connected till naturen när man yogar?

Att sedan lägga sig ner på brädan i savasana är himmelskt. Jag tror att jag låter följande bild tala för sig själv <3 Om du inte ännu har testat kan jag varmt rekommendera SUP Yoga. Det är lättare än man tror (trots att det kan dyka upp lite osäkerhet nu och då), brädorna är stabilare än man skulle anta och Ariela är världens tryggaste yogalärare att ha med sig ut på vattnet.

 

IMG 20170722 210753

 

Bilder: Ariela Atias

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar