blogg banner 2

TilliT

Skrivet av Hanna Rosvall 08.07.2019 | 0 Kommentarer

IMG 2224

Insikter kan komma på de mest överraskande sätt. Den jag ska berätta om nu uppenbarade sig för lite över en vecka sedan då jag satt på golvet i vår lägenhet och utforskade mitt inre med hjälp av Lee Segers healingkort. Det är för övrigt en kortlek som jag med värme kan rekommendera.

Jag har fått erfara att insikter ofta är inlindade i en väv som består av det uppenbara. Därför kan det behövas något slags avbrott för att vi ska kunna se dem. I det här fallet var det min kära hund, Wilja, som gav mig nya perspektiv. Det var nämligen så att hon – med perfekt timing – vandrade över korten jag lagt på golvet så att ett kort roterades 180°.

Det var då jag insåg att 'tillit' är en palindrom. Ett litet ord som betyder samma sak, hur man än vänder på det. En slags tvåvägskommunikation. Tilltron löper i två riktningar. Hoppet är aldrig ensidigt. Förtröstan sänder ut en signal som inte studsar ut i intet. Universum är alltid redo att ta sig an nya förtroendeuppdrag.

Vi föds alla in i den här världen fyllda av tillit. Innan vi kan namnge en högre makt eller identifiera oss med något regelverk är öppenhet och tillit naturliga tillstånd. Vi är stjärnskott som landar i Moder Jords famn. Vi litar fullständigt på att vi kommer att få precis allt vi behöver, när vi behöver det. Men sedan händer något. Olika personer och upplevelser planterar frön av rädsla inom oss. Vi börjar ge bort vår kraft och vågar inte längre lita på livet.

Så vi blir rädda. Rädda för att det inte finns tillräckligt av det vi behöver. Pengar, hälsa, jobb, kunskap, tid. Rädda för att vi inte är tillräckliga. Rädda för att göra fel. Rädda för att vi inte är trygga och omhändertagna. Rädda för att andra omkring oss inte har tilllräckligt av det de behöver. Rädda för att andra ska göra fel. Rädda för att andra omkring oss inte är trygga och omhändertagna.

Men fråga dig själv detta: Vem tjänar på din rädsla? Är den värd priset du betalar? Vad skulle du göra om du kunde byta ut rädslan mot tillit istället? Du kanske förvånas av det som dyker upp. Men bemöt det med acceptans och tacksamhet. För det som stigit fram ur kulisserna är plötsligt synligt. Och du – regissören – har möjligheten att styra över det som stiger upp på din inre scen. Det är en fantastiskt fin möjlighet att välja annorlunda.

Jag vet att tillit inte alltid är lätt. Jag vet, för jag har själv saknat tillit. Jag har satt min tilltro till rutiner, platser, personer. Jag har byggt upp ett nätverk av kontroll och falsk trygghet. Jag har varit livrädd för förändring. Rädd för att det jag har omkring mig ska försvinna. För i det okända – i tomheten och ensamheten – kan jag inte garantera min egen trygghet. Det trodde jag i alla fall.

De senaste sex åren, när jag förändrat i stort sett hela mitt liv, har jag dagligen övat på att känna tillit. Samtidigt har Universum ständigt påmint mig om att förändring är det enda beständiga tillståndet. Jag har insett att det helt enkelt är omöjligt att kämpa emot. Det spelar ingen roll vilket regelverk jag väljer att omge mig själv med – förändringens vindar kommer, förr eller senare, att blåsa ner alla murar omkring mig. Det behöver inte betyda att allt försvinner. Men det behöver finnas utrymme för ständig utveckling.

Om jag klamrar mig fast vid något, genom olika sorts kontroll, blockerar jag Universums fria flöde. Jag får fortfarande öva, varje dag, men det blir lättare och lättare att känna tillit. Till exempel i samband med flytten till Sverige blev tillit verkligen ett aktuellt ämne. Jag var tvungen att lita på att allt, precis ALLT, skulle ordna sig. Och det har det gjort också. Så jag möter varje dag med djup tacksamhet. Verkligen. Visst har det funnits stunder då för många saker förändrats samtidigt. Perioder då jag tvivlat och haft svårt att se en större plan. Men jag har envist återvänt till tilliten. Om och om och om igen.

Tillit är en vibration som banar väg för framtiden. Så våga lita på livet. Våga existera i Nuet. Lita på att det som hänt har hänt av en orsak – det har gjort dig till den du är idag. Och ha en total tilltro till att framtiden bär med sig precis allt du behöver. Kom ihåg att tillit är en palindrom – lita på att det är sant, hur du än vänder och vrider på det. "Energy goes where attention flows", som man brukar säga.

Jag jobbar själv mycket med mantran. De hjälper mig programmera om mitt undermedvetna så att jag alltid fokuserar min energi i rätt riktning, dvs. det jag vill uppnå. Dessutom hjälper de mig att lämna över mina rädslor och osäkerheter till en högre makt, som jag väljer att kalla Universum. För jag har insett att det finns en oändlig kosmisk intelligens som har förmågan att lösa saker på ett mycket bättre sätt än jag någonsin kunde göra. Så jag väljer att arbeta med den kraften, inte mot den.

Jag vill avsluta med att dela med mig av några mantran som är väldigt kraftfulla för mig. Kanske du vill testa något av dem, eller skriva helt egna? Personligen resonerar jag starkast med mantran som är på engelska eller Sanskrit (det uråldriga indiska språket):

Vid rädslor relaterade till min hälsa:
"I am healthy and I am free. I am well in every cell"
"It will not hurt me, it will not hurt me, it will not hurt me"

Vid rädslor relaterade till pengar:
"Abundance in all forms flows freely to me and I receive with gratitude"
"My great work needs to be supported"

När jag har svårt att se mitt eget värde:
"I am worthy, able and capable"

När jag känner mig otrygg:
"I am safe, I am protected, all is well"

När jag känner negativ energi omkring mig och vill skydda mitt energifält:
"Only Love may enter, only Love may enter, only Love may enter"

När jag upprörs av andra personer:
"Lokah Samastah Sukhino Bhavantu" (May all beings everywhere be happy and free)

När jag behöver påminnas om mitt sanna jag:
"I am Love, I am Light"
"All is One, One is All, I am One with All"

...jag brukar oftast upprepa mantrat tre gånger, eller så många gånger som behövs. Syftet är att bryta negativa tankemönster – direkt när de uppstår – och använda mantrat för att skapa en ny vibration, fylld av kärlek och tillit.

Jag hoppas att du vet att du själv skapar din verklighet. Du är arkitekten i ditt eget liv. Så var medveten om dina tankar. Var medveten. om stunderna då du bygger murar av rädsla. Använd din medvetenhet för att istället ta tag i tillitens pensel och måla den framtid du vill uppleva. Vågar du lita på att du är på precis rätt plats, vid precis rätt tidpunkt, och att allt du behöver är tillgängligt, just Nu? Testa! Gå in i ett tillstånd av total tillit 1 minut om dagen och se vad som händer.

Vad gör du för att känna mer tillit? Kanske du vill dela med dig av någon erfarenhet? Eller ett mantra som du använder?

 

ps. Boken "The Universe Has Your Back" har varit ett viktigt hjälpmedel på min resa. Jag kan varmt rekommendera den för dig som också vill lära dig mer om tillit och att arbeta med Universum. Om du har ett intresse för yoga och djupt spirituella affirmationer vill jag tipsa om "Scientific Healing Affirmations" av Paramahansa Yogananda.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar