blogg banner 2

Universum i en sten

Skrivet av Hanna Rosvall 03.06.2018 | 0 Kommentarer

IMG 2

 

Strax innan helgen fick min man och jag tunga familjenyheter. Än så länge finns en hel del frågetecken som kommer att klarna först nästa vecka. För tillfället är det alltså viktigare än någonsin att vara i nuet. Inga spekulationer, inga förhastade slutsatser. Acceptans. Ett andetag och en dag i taget.

Här & Nu. Det är en plats som skulle vara bra att besöka oftare. Det är så lätt för hjärnan att börja resa i tiden. Bakåt, till det som hänt, eller Framåt, till det som ännu inte hänt. Visst, vi kan skapa förändring genom att påverka hur vi förhåller oss till det förflutna. Vi kan sätta intentioner inför framtiden och manifestera dem. Men den verkliga förändringen kan bara hända i en tid: Nu.

Jag tror att precis allt vi behöver existerar Nu. Det finns ingen annanstans vi behöver vara – vi är alltid på rätt plats, vid rätt tid. Får mig att tänka på en av mina favoritdikter, "Auguries of Innocence", av poeten William Blake. Den börjar så här:

 

To see a World in a Grain of Sand
And a Heaven in a Wild Flower
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an hour

 

Allt är Nu. När man accepterar det tror jag att dikten kan bli verklighet. Världen kan existera i ett sandkorn. Det har i alla fall jag upplevt – t.ex. en gång när jag hittade Universum i en sten i Oravais. Det är vad jag ser i bilden ovan, kanske du ser något annat.

Allt handlar om perspektiv. Väljer vi att se skönhet, harmoni och kärlek – också om vi skulle behöva leta efter det i ett sandkorn – eller väljer vi att fokusera på motsatsen? Vi har alltid ett val. Och det där valet kan ha väldigt stor betydelse, särskilt när vardagen ruskas om, av en eller annan orsak. Vad väljer du idag?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar