blogg banner 2

Vill du lära dig meditera?

Skrivet av Hanna Rosvall 03.07.2018 | 2 Kommentarer

yoga 2150140 2Det känns som att det är mycket på gång nu. Därför känns det så himla viktigt och värdefullt att ha både meditationen och yogan som hjälper mig att hållas centrerad, fokuserad. För det där lugnet finns varken i det förflutna eller i framiden – det finns inom oss alla, Här & Nu. Det känns som min livsuppgift att dela med mig av de här kunskaperna så att så många som möjligt också kan lära sig att uppleva samma balanserade lugn – är det inte rent av en mänsklig rättighet?

Därför gör det mig extra glad att berätta att jag kommer att hålla en meditationscirkel varje måndag i juli! Många hör av sig till mig och säger att de funderat på att börja meditera, men är fundersamma kring hur de ska komma igång. Om du hör till dessa människor kan det här vara ett bra ställe att börja på. Inga tidigare erfarenheter behövs – vi börjar från början och jobbar tillsammans enligt gruppens behov.

Varför ska man då egentligen meditera? Det finns många orsaker men personligen har just lugnet och balansen varit viktiga. Efter att jag blev utbränd, ca 5 år sedan, var mitt nervsystem så sönderstrimlat att den höga stressnivån jag upplevde skapade mycket panik- och ångestkänslor. Med hjälp av meditation hittade jag tillbaka – inte bara till lugnet, utan tillbaka till mig själv. Jag blev lugnare, jag sov bättre, mitt immunförsvar (som inte var något att skryta med vid den tiden) blev starkare, hela jag blev starkare – inifrån ut. Jag lärde mig att andas igen, jag lärde mig att lita på mig själv och livet igen.

Den viktigaste insikten under åren har ändå varit att jag bär lugnet inom mig. Lugnet är inte kopplat till eller beroende av att saker ska vara på ett visst sätt. Jag behöver inte vara på ett visst sätt, min omgivning behöver inte vara på ett visst sätt, mina medmänniskor behöver inte vara på ett visst sätt. Det är befriande att lära sig låta saker vara precis som de är – utan att döma, utan att känna att man behöver ändra på något. En utmanande men viktig lärdom för ett f.d. kontrollfreak...! Och en otroligt viktig survival tool för min högkänsliga själ.

Känner du dig kallad att testa meditation? Då är du hjärtligt välkommen med, precis som du är. Vi träffas första gången nästa måndag, mer information hittar du i eventet (här under). Och om du har frågor får du gärna kommentera det här inlägget eller skriva åt mig på Facebook <3

https://www.facebook.com/events/461397660950837/

Kommentarer

 • J 03/07/2018 3:49pm (23 månader sen)

  Går det bra att komma vilket som helst av datumen eller borde man ha möjlighet att komma på alla?

  • Hanna Rosvall 04/07/2018 1:16pm (23 månader sen)

   Det går jättebra att komma vilket som helst av datumen, välkommen! <3

 • Sandra Neuman 03/07/2018 5:19pm (23 månader sen)

  Nej va synd att det är liiite för långt till vasa för en kvällsroadtrip. :/ Kanske du kan lära oss sevendaysare att meditera på någon träff?

  • Hanna Rosvall 04/07/2018 1:17pm (23 månader sen)

   Åh, jag förstår <3 Men en sevendays meditationsträff ska nog absolut gå att ordna!

Skriv en kommentar