blogg banner 2

Vulkanutbrott – så började min höst

Skrivet av Hanna Rosvall 29.08.2018 | 1 Kommentarer

IMG 1212

 

Hej kära ni! <3 Det här är ett kort inlägg & livstecken, för att berätta

A) vi är hemkomna och allt har gått bra

B) vi hade en alldeles fantastiskt fin och oförglömlig bröllopsresa till Sicilien

C) jag ska snart blogga om resan – definitivt, absolut och med handen på hjärtat

Jag hade planer på att sätta mig ner och blogga på måndag. Jag tänkte mig en sån där super chill dag efter semesterveckan när jag, till tonerna av fågelsång, tömmer kamerans minneskort och sörplar té medan själen fröjdas åt alla fina minnesbilder. Nå...riktigt så blev det inte.

Strax innan vi åkte från Sicilien hade Etna ett utbrott. Ja, det är Europas största och mest aktiva vulkan som skickar röksignaler varje dag. Men enligt the locals så är det riktigt, riktigt sällan som man ser lava välla ur kratern. Så som min extremt högklassiga iPhonebild ovan visar, var det ändå precis det här vi fick bevittna, kl.05:50 på busshållplatsen, påväg till flygfältet. Mäktigt! Berättar mer sen.

På något sätt känns det faktiskt som att Etna satte tonen för den här hösten. Någon konstig stagnant energi har funnits i mitt liv de senaste månaderna. Allt 'stannade upp' i juli/augusti och det kändes som att flyta igenom någon seg massa. En medelstor existentiell kris dök också upp vid samma tid. Vem är jag? Vad är min livsuppgift, på riktigt? Vad är det jag ska göra, egentligen? Typ sådana små frågeställningar satt jag och våndades med i två månader.

Men nu. Nu har allt plötsligt vänt. Jag tror att himlakropparnas rörelser definitivt hade något med segheten att göra – många, många stora saker som har hänt de senaste månaderna – och att söndagens fullmåne var en viktig vändpunkt på många sätt. För mig har det verkligen varit så. Mycket gammalt grubbel som jag gått vidare från. En hel del mer klarhet angående många saker. Mail och möten och nya idéer och samarbeten och och och... Wow! Energi som samlats på hög och plötsligt exploderar, skapar ett helt nytt tempo. Ett kreativt vulkanutbrott – så känns det.

Jag ser fram emot allt fint som den här hösten kommer att föra med sig. Redan nu vet jag att det blir en hel del stora förändringar – också något som jag kommer att blogga om inom kort. Åh, det är inte meningen att nu lämna er med en hel del cliffhangers, men efter att ha suttit och skrivit jobbgrejer på datorn hela dagen känner jag att NU. Är det dags att gå ut. Inte ens Etna sprutar ut energi hela tiden – hon vilar hon också.

 

Kommentarer

 • Anne 29/08/2018 9:48pm (2 år sen)

  Jag har upplevt detsamma i juli och augusti. Låg osovande och glodde på fullmånen i söndags. Funderade om jag någonsin ska sova gott och känna mig pigg igen. Och voilá.

  Läste någonstans att det är mars som bråkat och gjort en orolig. Och då "orkar" jag inte ens tro på himlakropparnas påverkan. Men nåt var det.

  Kanske nåt så enkelt som att jag kom igång med löpningen, och vitaminpillrandet i veckan. I och för sig var ju det en vändpunkt :-).

  • Hanna Rosvall 30/08/2018 4:06pm (2 år sen)

   Fint att det har vänt för dig också! Det är ju det viktigaste, oberoende av vad segheten sedan berott på :)

Skriv en kommentar