Ugnspannkaka med potatis och bacon
Matigare ugnspannkaka med potatis och bacon.
Som raggmunk fast enklare att göra då den tillagas i ugnen.
Gott att servera med lingonsylt, rivna morötter och gröna ärter.
Ugnspannkaka med potatis och bacon
25 g smör
4 dl vetemjöl
7 dl mjölk
3 ägg
0,5 tsk salt
3 potatisar
1 paket bacon
Gör så här:
Smält smöret.
Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
Knäck i äggen och tillsätt salt och det smälta smöret, vispa ihop.
Skala potatisen och riv ner i smeten.
Häll smeten i långpannan och lägg baconskivor ovanpå, dela baconskivorna en gång för att få det jämnt över hela.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills pannkakan har fått fin färg och stannat helt.
Servera med lingonsylt och riven morot.
Pulled pancake
Provade en ny variant av pannkaka förra helgen, pulled pancake. En tjock pannkaka som dras i bitar och som sedan steks på lite smör. Tummen upp tyckte kidsen!
Servera med vispad grädde och valfri sylt.
Pulled pancake
2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1,25 dl mjölk
3 äggulor
3 äggvitor
smör att steka i
Till servering: florsocker, vispad grädde och sylt
Gör så här:
Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd försiktigt ned detta i smeten.
Smält smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad.
Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar med två gafflar. Lägg tillbaka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.
Sikta över florsocker och det är klart att servera!
Snabb äggfrukost
Morgonens frukost bestod av en äggröra med grynost som jag gjorde i micron, förvånansvärt gott och väldigt enkelt att göra.
Snabb äggfrukost
2 ägg
2 msk grynost
salt, peppar
Gör så här:
Knäck äggen i en skål, blanda ner grynost, rör om och salta och peppra.
Tillaga i micro ca 3 minuter.
Servera med ex tomat och/eller avokado.
Ebbas ugnsomelett
Hej på er!
Ugnsomelett är den perfekta sommarlunchen då den enkelt kan varieras, går snabbt att göra och enkelt görs åt många.
Denna ugnsomelett fick jag inspiration från systrarna von Sydows senaste kobok. Jag använde mig av både gräddost och fetaost, gårdagens kokta nypotatis, basilika och tomater.
Nypotatisen, basilikan och tomaterna är från mammas växthus, så lyxigt att hämta grönsakerna direkt från växthuset!!
Ebbas ugnsomelett
2-3 msk olivolja
ca 10 körsbärstomater
0,5 hackad rödlök
6 ägg
4 dl mjölk
2 dl smakrik riven ost (jag använde ÅCAs Niska blandning)
en näve strimlade basilikablad
100 gram fetaost
5 kokta nypotatisar (går att hoppa över men det blir lite matigare med potatis)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll olivoljan i en ugnsform och smörj den.
Halvera tomaterna och lägg i formen med snittytan uppåt, lägg även i lökhacket och låt stå i ugnen ca 15 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost. Salta och peppra.
Ta ut formen ur ugnen och sprid ut den hackade basilikan över tomaten och löken. Smula över fetaosten och häll på äggblandningen.
Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills omeletten fått fin färg.
Servera omeletten med sallad.
Vilken är er favoritlunch på sommaren?
Pannkaksmuffins
Hej på er!
I veckan som gick gjorde vi pannkaksmuffins till kvällsmål en kväll, supergott! Pannkaksmuffins passar även till frukost, mellis eller varför inte ta med på picknicken?
Pannkaksmuffins
en muffinsplåt
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
3 ägg
smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner mjölken lite i taget så det inte blir några klumpar. Tillsätt äggen och vispa ihop till en jämn smet.
Låt stå och svälla nån minut.
Smörj en muffinsplåt med smör. Fyll formarna till ca 3/4 med smet och grädda i ugn ca 20 minuter.
Mina pannkaksmuffins ser lite roliga ut och fick ett litet hål i mitten vilket jag tror beror på att jag satt även en liten klick smör i varje form (lite mera smör skadar ju inte tänkte jag..) så för att undvika hålet i mitten, smörj endast formen med smör.
Servera med sylt och vispad grädde!